Hengelsport verslagen

Aan een vis wedstrijd deelnemen

Het wedstrijd vissen of de competitie aangaan met andere vissers is een tak van de hengel sport die ik graag bedrijf. Het maakt voor mij dan ook niet uit of het nu met de feeder hengel, de vaste stok of voor mijn part met de hand vissen is. Ik wil met een vis wedstrijd maar een ding en dat is; meer vis vangen dan de andere vissers. Het willen winnen of in ieder geval je uiterste best doen om de wedstrijd naar je hand te zetten. Sinds kort ben ik weer actief in deze tak van de vis sport. Door het deelnemen word je eigenlijk nog meer gemotiveerd om “the carp” of een andere vissoort zoveel mogelijk te haken. Ook door het samen zijn met andere vissers kun je veel leren door je ogen en oren goed de kost te geven. Als je niet te betweterig of ‘popie jopie’ bent zijn andere vissers ook graag bereid om je tips te geven. Voor en na de vis wedstrijd zijn er altijd volop verhalen met  meestal wel een kern van waarheid, maar we kennen ook allemaal het verhaal van hoe groot die vis was, waarbij onze handen ( vaak te ver ) uit elkaar gaan om het formaat aan te duiden. Ondanks het feit dat we zoveel vissers in Nederland hebben zijn er maar relatief weinig die deze hengel sport  in wedstrijd verband beoefenen. Het hoeft ook niet alleen om de prestatie te gaan. Een goede vriend van mij zegt altijd als ik hem vraag om te koppelen ( samen als visteam ) in een koppelwedstrijd: “Ikke niet, dat kan ik niet. Ik maak toch geen kans”. So what denk ik dan!  We kunnen toch gewoon vissen en ons best doen. Wat we vangen zien we dan wel. Het gaat er toch vooral ook om samen een heerlijk ontspannen visdag te beleven en contact te hebben met andere visser! Is ook eens een keer wat anders dan altijd alleen aan de waterkant te zitten. Uiteraard moet je wel de tijd vrij kunnen maken voor zulke activiteiten.  Mijn werkzaamheden als eigenaar en tevens docent van djembe school Doun-Doun vinden plaats in de avond uren dan zijn de reguliere lessen en vaak in de weekenden verzorg ik workshops aan leerlingen, particulieren en bedrijven. In de middag heb ik afspraken of reparaties. Dit geeft mij in de ochtend voldoende tijd om naar een viswater te rijden en de strijd met mezelf aan te gaan om misschien mijn PR te verbeteren? In de vrije weekenden kies ik af en toe een vis wedstrijd uit om mij te meten met andere vissers. Niet alleen 1e plaatsen kunnen een kampioensgevoel geven. Ik voel me een kampioen niet omdat ik in 1979 de ducati motorraces in Zolder ( België )  won. Of dat ik jeugd hengelsport kampioen werd bij de lokale visvereniging. Trots ben ik wel op deze prestaties, maar ik voel me een kampioen in het uitvoeren en verwezenlijken van plannen en dromen.

Het uiterste proberen eruit te halen, geeft mij uiteindelijk het beste gevoel. Tevreden en misschien ooit een vis kampioen.

Pat Gayet