Beste training sessies voor het konings vissen op oude vijver de “Vislust”.

( Pat Gayet ) de Hengel. 11-6-16 Boxmeer.

De 2e wedstrijd voor het koningsvissen bij HSV de Heisnutters staat morgen op het programma. Natuurlijk wil ik niet onvoorbereid de wedstrijd aan gaan als ik de mogelijkheid heb om het viswater te verkennen. Middels 2 korte sessies met de duur van de wedstrijd heb ik veel informatie verkregen. Voor deze match zal ik naar de oude vijver verbannen worden daar ook op deze vijver een vak is ingedeeld en zal iedereen er aan moeten geloven om op deze vijver een keer plaats te nemen. Klinkt vrij negatief en is deze vijver ook niet echt geliefd bij veel wedstrijd vissers. Sinds de visuitzetting op de grote vijver met karpers word hier dan ook nog nauwelijks gevist. Dit gegeven tot treurnis van het bestuur. Middels het ook organiseren van wedstrijden op deze put word het animo ook niet echt groter. Zelf laat ik de vijver ook links van mij liggen ondanks het feit dat ik er toch tot nu toe behoorlijk mooie resultaten behaalt heb. Misschien een goed bedoeld advies om ook op deze vijver een paar honderd kruiskarpers te zetten en de put zal snel een groeiend aantal hengelaars begroeten. Juist de trekkracht van de karpers maakt het voor menigeen aantrekkelijk. Er zwemmen wel wat grotere exemplaren rond maar is nu niet echt diegene die je aan je vaste stok wil hebben. Daarbij zijn de brasems onaantrekkelijk en stokoud  en van die echte slijmjurken die je wel naar vis doen stinken. Al bij al sla ik geen wedstrijd over en wil ik de aankomende strijd niet als afschrijver in de prullenbak gooien. Het gaat om de kilo’s en normaal kan deze vijver niet tegen de andere grote op en is daar meer kans om gewicht te maken.

Traingsessies 006

Vrijdag vis ik een sessie van 4 uur en ben benieuwd wat dat op gaat leveren. Voor de derde keer op deze put waarvan de eerste keer mij de winst op leverde in de opening wedstrijd van het seizoen. Daarna nog een keer een poging gedaan en dat was het dan wel. Het eerste uur bleef het rustig en kon ik slechts 2 keer een lichte beweging op de dobber spotten wat wel aangaf dat er vis in aantocht was. Daarna kwamen de echte aanbeten en de slome wegtrekkers van de pen leverden brasems op van rond de 2 kilo en meer. Het laatste uur vielen de aanbeten terug en stond de teller op 12 na 4 uur vissen. Een aantal wat al een hele lange tijd niet meer gepresteerd is.

Vandaag weer een sessie en zit ik klaar om 9 uur, natuurlijk op een andere stek want natuurlijk wil ik weten wat mijn prestatie van daags te voren waard is. Zal mijn lok voer JBS zijn geheim weer prijs geven. Ook nu is het even wachten voordat de brasem zich op de voerstek bevind. Met heel secuur vissen en voeren weet ik binnen het uur 10 brasems te vangen en is vrijwel iedere aanbeet raak. Om half 12 vallen de aanbeten wat terug. Dit is voor mij een heel normaal gegeven inmiddels met het vissen op de vijvers. Toch krijg ik de teller na 4 uur vissen op 18 stuks en moet het geschatte gewicht rond de 35 kg zijn. Ik teken ervoor als dit morgen mijn resultaat zou zijn maar weet ik wel beter dat vandaag geen morgen is en zal het morgen een hele klus worden om de leiding te behouden met het vissen voor de titel. Ben middels deze sessies in ieder geval wel wat wijzer geworden en genoten van de vis uren aan de waterkant.

Groet Pat.

Voor meer informatie: www.dehengel.nl / www.visschool.nl .

Info: patapart@gmail.com