Beste vangst in voorbereiding op koppelwedstrijd.

( Pat Gayet ) de Hengel 15 april 2016.

Inmiddels al weer een dikke week geleden dat ik verslag uitgebracht heb over mijn hengelsport aktiviteiten. Een hele serie visdagen achter elkaar met zowel lange als korte sessies. Op 8 April was de vangst 0,000000 van af vissteiger 17 en 19 op visvijver de Vislust. Op heel ondiep water moest ik mezelf weer uitdagen om ook eens op deze stekken waar geen hond wil zitten plaats te nemen. Met veel volharding een aanbeet gehad van een brasem die net voor het scheppen loste en ook niet op de teller werd gezet. Nu was het de gehele dag ook voor de andere vissers ook geen eer te behalen en liet de vis het totaal afweten. 9 april ’16 vanaf steiger 3 ook ondiep met iets meer als 2mtr water een totaal van 9 brasems.

10 april ’16 werd er gevist op de Sprong in Rijkevoort. Deze dag 7 vissers inclusief ikzelf op de put. Natuurlijk vis ik met de vaste stok en wil ik weten of er vis inmiddels op stok afstand komt. Vissteigers 8-9-10 zijn bezet met vissers met de stok en zijn in wezen ook de beste stekken op de visvijver evenals 6 en 7 naar mijn opinie. Mijn keus gaat in dit geval naar steiger 32 gelegen dicht bij de kantine. De overige vissers zijn actief met de pellet-wagler. Een prachtige visdag als het om weer betrof en was de koffie met kersenvlaai de beste vangst van mij aan de vijver. Slechts 3 keer mijn pen zien wegtrekken en evenveel misslagen was het dit wel. Het was gewoon onmogelijk om ze naar de kant te krijgen. Op nr 10 werd in de morgen een 6 stuks kleinere karper gevangen en was het in de middag ook het nakijken. Op 9 werd 1 karper gevangen en op 8 in de middag 5 stuks in het kantje onder de boom. Het is dan maar ook goed dat er nu weer stokwedstrijden daar georganiseerd worden en niet alleen maar de pellets over de vijver vliegen en we het straks kunnen vergeten met de voorronde van het N.K stokvissen op 30 april. Vandaar ook mijn bezoek aan de vijver om toch iets meer te weten te komen. Naar horens heeft de eerste stokwedstrijd j.l dinsdag toch aardig wat gewicht opgeleverd en is dat resultaat hoopvol gevend.

11 april ’16 op de Vislust vanaf steiger 35 in de middag een paar uurtjes na het werk nog 7 brasems en 1 karper als bonus. Diepte 3 meter op 9meter hengellengte.

12 april ’16 op ’t Alvertje in Oostrum. Ook daar is het niet al te best en laten de kruiskarpers met 4 stuks het ook afweten.

@8-3-2016 022

13 april ’16 terug in Siebengewald en gezeten op steiger 4 met 2,5 meter water op 9 meter hengel. In de morgen laten zij het zich smaken en lopen de vangsten in de middag terug. Mag niet ontevreden zijn met 15 brasems en een prachtige schubkarper. Vandaag gevist met 10 honderdste en haak 12. Heel gewaagd natuurlijk maar het is toch brasem wat de klok slaat en de karper drillen was toch een knapstaaltje werk en drillen. Zo geeft ook dat weer bevrediging.

Vandaag 14 april ’16 was vooral belangrijk omdat morgen de koppelwedstrijd is die van 16.00 uur tot 20.00 uur gevist zal worden op de Vislust. Vandaag dan ook een wat diepere stek gezocht op steiger 10 waar toch bijna 4,5 meter water staat. Half 11 op de klok en we vissen weer. Dit keer toch wat zwaarder en een wat dikkere onderlijn. 9,5 meter is de maximale lengte voor de wedstrijden hier. Na het cuppen van het JBS lokvoer aangevuld met wat micro pellets is het wachten op de eerst meldingen. Na een 3 kwartier wat heel normaal is bevolkt de brasem mijn voer stek. Ook krijg ik dan ook zoals gewoonlijk eerst wat wegtrekkers door lijnzwemmers en spoedig zijn dan ook de echte aanbeten daar. Heel belangrijk is dan om het aanvoeren af te stemmen op het aasgedrag. Bij aanvang was ik vooral benieuwd wat het resultaat zou zijn na 4 uur vissen zoals de wedstrijd duur zal zijn. Met 24 brasems op de teller een mooi aantal en een geschat gewicht van een 35 kg. Om 16.15 uur stond de teller op 39 brasems en was ook mijn bonus karper er weer bij. Het zal niet lang meer duren of die getallen zullen omdraaien in het voordeel van de karpers. Een geslaagde generale en weet ik wat ze vandaag wilden vreten maar of dat morgen zo is zal dan weten. Misschien wel Junky Brown Secret of niet.

Groet Pat. www.dehengel.nl en www.visschool.nl

Info: patapart@gmail.com