Efkes wat anders. Vissen met Sander op vijver Broekbeke ( Geesteren).

Efkes wat anders. Vissen met Sander op vijver Broekbeke ( Geesteren).

( Pat Gayet ) de Hengel 2-8-17 Boxmeer.

Het is inmiddels al weer een aantal weken geleden dat ik verslag gedaan heb over mijn hengelsport gebeuren. Dat heeft dan ook op een lager pitje gestaan dan doorgaans het geval is. Vakantie met de muziekschool en dus weer meer actief met andere klussen daar er wel brood op de plank moet komen en is het eigenlijk ook wel weer dubbel genieten als de mogelijkheid zich weer aanbied om toch aan de waterkant te zitten. Dit keer samen met Sander ( 14 ) uit Venlo die geregeld een beroep op mij doet om samen te gaan vissen en mede door de visschool op de Sprong het visvirus te pakken heeft. Inmiddels meerdere vijvers hier in de omgeving met hem bezocht en nu op avontuur naar het voor mij onbekende viswater van vijver Broekbeke waar de steuren, meervallen en karper op ons wachten.

Om half 6 in de morgen kan ik hem van het luchtbed schudden daar hij is blijven slapen om de reistijd te verkorten. Slaap uit de ogen wrijven en koelbox vullen met eten en drinken. Vanuit Boxmeer een trip van 155 km en dik 1,5 uur rijden volgens de route planner. Onderweg als het begint te regenen kijken we elkaar aan en hopen wij dat dit niet door zal zetten daar het droog zou blijven volgens de verwachting. Als we de vijver gevonden hebben is het dan ook droog en melden wij ons aan. Alleen de naam vermelden is genoeg om hier aan te schuiven aan de vijver. Naast het vissen op de steur en meervallen kun je hier je ook vermaken op de meerdere forelvijvers . Een overdekt terras met café-restaurant maakt het compleet voor het perfecte visuitje en ontbreekt het alleen nog maar aan vis die dan maar gevangen moet worden.

Eerst maar even de vijver bekijken voor er uitgeladen word. Sander zijn tweede bezoek hier en mij geïnformeerd om de vaste stok maar thuis te laten en de carp-feeders hun werk te laten doen. Stoelen, onthaak mat en schepnetten worden hier gratis ter beschikking gesteld en zijn de twee laatst genoemde zelfs verplicht om geen ziektes over gebracht te krijgen. Daarnaast hangen er ook weegschalen waarop je je trofee ook kunt wegen in de onthaakmat. Onderwijl ik nog aan het op en neer lopen ben om al mijn vis attributen aan het water te krijgen heeft Sander zijn eerste steuren al aan de haak en vangt ze met een stukje Bifi worst.

 

Het geëigende aas alhier is veelal stukjes zalm en zure haring waar de vis op aast. Daar wij dit niet hebben probeer ik het met 10 mm halibut pellets aan een baitbandje. De avond tevoren onderlijnen gemaakt van 25 honderdste met haak 10 zonder weerhaak. Meerdere zal ik deze dag ook verspelen met de kanjers die hier op de vijver rond zwemmen. Belangrijk is ook om de slip goed af te stellen daar hij anders de hele vijver oversteekt en meerdere lijnen van andere vissers meeneemt op zijn trektocht. Soms ben ik ook gewoon genoodzaakt om de slip tegen te houden en de vis te verspelen door breuk van de lijn. Tegen het middag uur ligt Sander ver op mij voor wat de vangst betreft en geeft hij mij het nakijken. Misschien tijd om mijn JBS paste uit te proberen. Deze blijkt hier dan ook de gouden zet te zijn. Vooral de meervallen blijken hier verzot op te zijn en krijg ik onophoudelijk de aanbeten achter elkaar. Dit word ook opgemerkt door andere vissers aan de vijver die het spul dan ook willen uitproberen en er om vragen of ze wat mogen hebben. Niets leuker dan vangen natuurlijk en zorg ervoor dat er voldoende paste in de bak ligt ook voor de anderen.

 

Aan het eind van de dag staat de teller bij mij op 28 . 4 spiegelkarpers tussen de 10 en 12 kg. 10 meervallen van meer dan een meter en 14 steuren waarvan een diamant steur van 1 meter 58 cm. Sander komt tot het totaal van 18 vissen en een brede lach met de vangst van ook een graskarper waarmee hij alle soorten deze dag vangt die hier zwemmen.

 

 

Een lamme arm en weer een ervaring rijker is het nagenieten op de terugweg en is mijn PR van 117 cm ruimschoots verbroken. Een gezellige dag aan een vijver door jong en oud bezocht. Misschien wat druk in de vakantie periode maar moet je iedereen zijn plekje gunnen en behulpzaam zijn bij het drillen en af en toe je lijntje dan maar even moet lichten. De vis plek niet echt naast de deur maar een volgende keer gaan we er samen zeker weer veur.

Groet Pat.