Het kan weer en succes aan alle facebook vrienden.

( Pat Gayet) de Hengel 10-3-2018 Boxmeer.

Het geduld op de proef met bevroren visvijvers en nu ze weer ijsvrij zijn ook met het vissen. Het jaar begon al met het wachten op de nieuwe bus en mij 4 weken aan huis hield en vissen er niet bij was. Uitgezonderd de dag dat Peter v Schijndel bereid was mij op te halen en gezamenlijk met Leon van Turnhout een bezoek brachten aan de vijvers in Tienray. Voor Peter zeker een heel geslaagde dag en wist een mooi aantal karpers te strikken.

Voor de vorstperiode nog 2 keer ’t Mun bezocht met het vizier op de steuren gericht. Een bezoek was met G.Broeren in het wedstrijd circuit geen onbekende en voor wie vissen zijn grootste hobby was. Helaas heeft hij na zijn pensionering 2 keer een herseninfarct gehad en kan hij zijn geliefde hobby niet meer uitoefenen. Op verzoek van zijn familie hem letterlijk onder de arm genomen en meegenomen naar de waterkant waar hij zich thuis voelt. Motorisch is Gerrit nog maar weinig tot staat maar geniet volop met wat hij nog wel kan en dat is steuren drillen met een feeder. Het ingooien levert nu wel af en toe een pruik op die dan maar weer uit de knoop gehaald moet worden. Het mooie van de hele dag was wel dat Gerrit en ik zaten te vissen terwijl de vijver eigenlijk gesloten was en ik zat te denken waarom wij de enige vissers waren. Jochem toonde begrip voor de situatie en gaf zelfs toestemming om nog even door te vissen. Hoe begrip vol kan men zijn dus nogmaals dank namens ons. Misschien Gerrit’s laatste visavontuur daar sinds kort het noodlot weer heeft toe geslagen met nogmaals een infarct . Al is het maar voor even vissen hoort bij zijn leven. Beterschap.

De ijstijden zijn niet aan mij besteed en maak deze week ook dan weer dankbaar gebruik van de ijsvrije stekken. Natuurlijk zo als altijd toch weer met de vaste stok. Maandag was het enige positieve het weer en was er geen stootje te verkrijgen op visvijver “Vislust”in Siebengewald. Het enige leven waren de hitsige ganzen en meer als het voorjaar voelen en menig strijd uitvechten op het water. De dag erop naar de Sprong in Rijkevoort en daar het zelfde verhaal. Niks op stok afstand maar ook niet met de feeder waarmee mijn teammaat van de Sprong Dennis Beijer een poging waagde. Je mag nu eenmaal ook nog niet veel verwachten. De halve vijver nog met een ijsvloer en iglo karpers onder water die zich niet verroeren. Natuurlijk word de moed niet opgegeven en zit ik de vrijdag aan het water in Tienray waar een aantal vrijwilligers van de vereniging met motorzagen het complex onder houden en zorgen dat de vijver zoals ieder jaar er weer piekfijn bij komt te liggen. Ook aan het visbestand zijn weer in grote getale karpers aan toe gevoegd en dan ook met recht van karper vijvers gesproken mag worden. Vandaag was het dan wel raak en had ik een grandioze dag met 10 karpers en 1 brasem in het netje. Toch is niets zo onvoorspelbaar als karper stok vissen in de winter. Zaterdag was het weer gewoon dobbertje turen en is het lang wachten op mijn enige karper die ik deze dag zal vangen. Marcel Jacobs ( teammaat de Sprong) daarentegen vangt de een na de ander op een stek die zo een anderhalve meter dieper is. Met een totaal van 30 stuks in 5 uur vissen laat hij zien dat niets onmogelijk is en elk uitstapje de moeite waard kan zijn.

Plannen voor 2018?

Met de visschool zal ik mij meer gaan richten op ouderen en senioren die nog wel eens een dagje aan het water willen vertoeven. Deze groep heeft vaak een helpende hand nodig om er nog eens tussen uit te piepen. Afgelopen jaar was het zeer moeizaam om nog wat jongeren enthousiast te krijgen voor de hengelsport. Jammer maar dat is de jeugd van deze tijd die liever de voorkeur geven aan spelcomputers en dergelijke. Natuurlijk blijft de mogelijkheid er voor hen om een visworkshop te boeken.

Dutch carp lakes.

Aan deze mooie competitie zal ik dit jaar ook weer van de partij zijn. Een paar jaar afwezig maar herinner mij nog altijd de derde plaats behaald in het eindklassement met Team de Vries. Dit jaar maak ik deel uit van het team Visvijver de Sprong waarvan velen voor het eerst met de verschillende vijvers kennis maken en bij ons allereerst een gezonde teamgeest het hoogst in zijn vaandel staat. Eerst maar zo veel mogelijk ervaring en kennis opdoen en kijken waar het schip strand. De Dutch Carp Lakes brengt de beste karper stok vissers bij elkaar en ben je individueel nog zo goed kan alleen teamwork je naar de overwinning voeren. Bij deze alle deelnemers succes en een fijne competitie gewenst. Ook ik ga gewoon door en dat is in zijn vrije tijd vooral veel vissen en weten velen niet wat ze missen.

12-3-2018

Deze mooie dag moest natuurlijk gebruikt worden voor de hengelsport. Om 11uur zit ik er klaar voor aan de vijver (1) in Tienray.  Toch een stevige bries dwars op het water en moet ik continu de stok tegenhouden om enigszins op de voer plek te kunnen vissen. Pas laat in de namiddag gaat hij dan eindelijk wat liggen en krijg ik een paar stevige buien te verduren. Het kan allemaal niet dommen daar ik de gehele dag in de vis zit en de sessie eindig met 43 karpers op de teller. Niet normaal voor deze tijd. Het zal niet zo blijven daar de vorst zich weer meld in het weekend. Toch weer een mooi dagje meegepikt.

Groetjes Pat en een succesvol seizoen gewenst.

Meer info: www.dehengel.nl/www.visschool.nl/patapart@gmail.com.