Paste vissen in de winter voor wat het waard is.

( Pat Gayet ) 15 jan. 16 De Hengel Boxmeer.

Ook hier in deze regio begint het winters aan te voelen en zakt de temperatuur naar het vriespunt toe. Dinsdag nog af en toe een zonnetje en woensdag een nat pak. Vandaag vrijdag droog en ijskoud met een noorden wind dwars over de vijver (Siebengewald). Goed ingepakt en een warme mof (geen Duitser) om mijn handen in te warmen is het toch uit te houden op de vis kist. Verschillende vissteigers zijn reeds ondergelopen en blijft het waterpeil stijgen. De echte aanbeten worden steeds minder en word je geduld erg op de proef gesteld. De vangst van de laatste 2 vissessies met 7 en 8 brasems kon vandaag niet geëvenaard worden. Pas bij het opruimen na 5 uur hengelen en misslaan kwam dan eindelijk die echte aanbeet van een brasem en hoefde ik geen 2e nul te noteren van deze maand.

15 jan 2016 paste 001

Nog steeds geeft het vissen met paste mij het gevoel van genoegdoening. Natuurlijk zijn de vangsten nu een stuk minder dan in de warmere zomermaanden. Ander aas als de JBS word momenteel hier bijna helemaal niet geaccepteerd. Van de 10 sessies die nu gevist zijn is het resultaat dat 9 keer de vis het lok voer opzocht. Dan niet gezien in het aantal gevangen vis als wel in het aantal beetvermeldingen of lijn zwemmers. Normaliter zou je denken dat het vissen met paste toe behouden is in de warmere tijden. Voor mij is er geen reden om er mee te stoppen daar het nog steeds een gewild aas is. Paste vissen is ook meer als alleen maar een blok deeg inzetten. Heel bepalend kan zijn de grote en ook de smeuïg of stevigheid. En dan vooral niet te vergeten de smaak. Ook bij paste kan de presentatie van belang zijn en blijf ik dan ook experimenteren. Niet met het recept van het huidige lok voer. Daar hoeft niet aan gesleuteld te worden. Momenteel ben ik een 2 tone(kleur) paste aan het uitproberen. Hierbij worden 2 verschillende kleuren paste in een blokje gedrukt aan de haak. Voordeel is dat het er natuurlijker uitziet op een bodem waar zich ook eikenbladeren bevinden. Natuurlijk kan ik nu nog weinig zeggen of dit ook daadwerkelijk wat op levert en zullen de volgende vissessies het uitwijzen.

Zondag bezoek ik voor het eerst de vijver in Hamont(Bel ) en kan ik meerijden. Ben dan ook benieuwd naar het resultaat met mijn JBS lok voer/aas aldaar. Later daar meer over. In ieder geval warm ingepakt en gewoon wat paste aan de haak. Ook in de winter.

Groetjes Pat. Voor meer verhalen kijk dan op www.dehengel.nl en www.visschool.nl

Contact: patapart@gmail.com