Pellets testen voor Force1Baits op de Heksenberg ( Heerlen).

Pellets testen voor Force1Baits op de Heksenberg ( Heerlen).

( Pat Gayet ) 23 oktober ’16 de Hengel Boxmeer.

Via een medewerker van Vobra Special Petfoods in contact gekomen met het bedrijf die ook producent is van aas/lok voer Force1Baits vooral gespecialiseerd op de karper en witvisserij.

heksenberg-23-10-2016-006

Aan mij gevraagd als karper stok visser om wat producten van hen te testen. Natuurlijk ga ik niet zonder voorbereiding met dit aas een wedstrijd beginnen en is de Heksenberg dit weekeinde een ideale locatie voor mij om hier mee aan de slag te gaan. De Heksenberg is eigenlijk zoals men dat noemt een allround visvijver en is het niet alleen karper die je aan de haak kunt slaan. Andere sessies leverden mij ook mooie brasem, zeelt en diamant steuren op. De overige witvis is echter geen target voor mij en mag wat mij betreft dan ook altijd weg blijven. Wat mij vooral ook aan deze vijver trekt is de rust die je hier tegemoet komt en je niets laat afleiden in je gedachten als zij het een wegtrekkende pen onder de water oppervlakte. Niet langer gedroomd sta ik om half 9 in de morgen bij de auto en denk met mijn ramenwisser de ruiten even van de ochtenddauw te ontdoen. Jammer dan en heeft het gevroren en moet de krabber er aan te pas komen. Ik kouwe fikken en beiden niet goed voor het vissen denk ik dan. Ook toch maar niet even nog een stel extra sokken aan doen.Dan op pad naar de Heksenberg slechts een 10 minuutjes rijden voor mij vanaf mijn logeer adres. Aangekomen is de poort dicht en mag ik als eerste visser sesam open je spelen en kan ik mij naar het water begeven. De vijver gehuld met een prachtige mistlaag over het oppervlak en geen rimpeltje te bekennen. Even de boel verkennen en besluit waar mijn stek zal zijn. Op 11 meter hengellengte heb ik ongeveer 2,5 meter water staan en loopt het verderop behoorlijk af. Om 9.30 uur is het toch wel frisjes en kan ik met dooie vingers beginnen en kan na het inzetten de handen voorlopig even in de zak steken. Mijn assortiment aan pellets beperkt zich tot de rode mossel en pellets zonder kleur en smaak toevoeging. Vis met 14 honderdste onderlijn en baitbandje aan de hair met haak 18 zonder weerhaak.

heksenberg-23-10-2016-003

De verwachtingen zijn niet erg hoog na deze koude nacht die beslist zijn uitwerking zal hebben op het aasgedrag van de vissen. Aan de oppervlakte is niets te bekennen als wel het idyllische plaatje van hengel in de mist. Met een klein cupje ook slechts wat kleine pellets gebracht en blijf dat ook heel beperkt doen. Na een 3 kwartier een eerste aanbeet. Langzaam in beweging bij het aanslaan weet ik meteen wat ik aan de haak heb hangen. Geen weg spurtende karper maar een trage diesel met maar een richting. Als het dan om mooie vissen gaat een van mijn favorieten de diamant steur deze met een lengte van 95 cm. Gevangen op de rode mossel pellet. Zo vang ik nog 2 steuren voor het middag uur en zijn dat ook alle aanbeten die ik gekregen heb. Tijd voor een bak koffie in de kantine die met de openingstijd altijd goed bezocht word door hengelsporters aan de kant van de zijlijn en daar de gezelligheid opzoeken. Een broodje gehaktbal en wat klets en weer terug naar de vis stek. De mist inmiddels verdwenen maar echt warmer word het niet en blijft de beloofde zon weg. Dan is het ook weer lang wachten en brengt ander aas ook geen resultaat. Terug naar de mossel en word mijn geduld om 14.15 uur beloond met weer een steur en een vierde diamant van de dag. Gezien het resultaat van andere vissers op de vijver vandaag slechts 4 personen een top resultaat.

heksenberg-23-10-2016-002

Kwart voor 4 is het tijd om te gaan ruimen en word alles weer opgeborgen volgens systeem en als laatste de hengel die in de slotseconde nog een aanbeet geeft en de vijfde steur zich laat drillen. Deze gaat verloren en kan ik er niet echt rauwig om zijn met het resultaat van deze dag. Het testen met deze pellet heeft ook wel wat dingen aan het licht gebracht die zeker verbeterd kunnen worden. Deze bevindingen worden natuurlijk eerst door gespeeld naar Force1Baits en kan ik daar geen vermelding over maken. Natuurlijk zegt zo’n eerste sessie bijzonder weinig of misschien ook wel weer onder deze omstandigheden in het late najaar waarin de karper o.a al behoorlijk volgevreten zit. In ieder geval heb ik weer een mooie visdag beleefd en zie ik uit naar de wedstrijd op ’t Mun a.s dinsdag.

Groet Pat Gayet.

Meer info: www.dehengel.nl/www.visschool.nl .