Zwaargewichten met Visschool de Hengel in Tienray.

(Pat Gayet ) 27 -8-2015. Visvijver ’t Rijnbroek.

Tieray 27-8-2015 018Sander en Mathijs, twee jongens uit Venlo hadden een verzoek om nog voor dat ze volgende week weer naar school moesten, nog een keer met de Visschool te gaan hengelen. Vooral Sander is met zijn 12 jaar al helemaal verslaafd aan de hengelsport en herken ik mezelf in hem terug toen ik nog een ukkie was. Van zijn moeder vernam ik dat als de school afgelopen was, de schooltas direct werd ingeruild voor de hengelspullen en hij verdween naar het viswater. Mams vraagt zich dan ook af of het wel gezond is dat hij alleen maar aan vissen denkt. Verleden jaar waren zij met regelmaat op visvijver de Sprong om aan de vislessen deel te nemen. Die werden dan met de vaste stok gevist. Deze dag zouden ze graag met de carp-feeder vissen. Om aan hun vraag te voldoen besloot ik deze dag af te spreken elkaar te ontmoeten op de prachtige visvijvers van H.S.V. De Vriendenkring Tienray. Helaas wilde het weer zich niet van zijn mooie kant laten zien en regende het de god ganse dag. Daarbij had Sander zijn lunch box en regenkleding vergeten en moest papa nogmaals de rit naar de vijver over doen. Zelf was ik slim genoeg om toch een 2e vis paraplu mee te nemen. De jeugd echter trekt zich niets aan van een nat pak als ze de vis maar op het droge krijgen wat voor hen veel belangrijker is.

Tieray 27-8-2015 023Aan visvangst hadden wij alle drie niets te klagen deze dag. De ene karper na de ander moest er aan geloven en werden er nieuwe persoonlijke records gevestigd. Ik schat dat de zwaarste zeker de 10 kg haalde in de vorm van een spiegel en schubkarper. Jammer genoeg liet de enige steur die op deze vijver rond zwemt zich niet vangen. Meestal gebeurt dat wel een twee keer op een dag en dat was waar de jongens zich ook op verheugd hadden. De uiteindelijke resultaten mochten als een onvergetelijke dag genoteerd worden. Sander 11 en Mathijs 7 karpers. Vele aanbeten werden ook verspeeld. Tussen de bedrijven door ving ik aan de vaste stok een metertje uit de kant ook 17 zwaar gewichten en moest een elastiek en menig onderlijntje er aan geloven.

Tieray 27-8-2015 027Ondanks het ellendige weer hadden we plezier voor drie en is het zeker voor herhaling vatbaar. Ook een tip voor anderen is een bezoek aan visvijver ’t Rijnbroek zeker de moeite waard. Zorg dan wel dat je materiaal goed in orde is, want je kunt aardig wat trekkracht verwachten. De karpers werden gevangen aan de feeder met een voerkorf met JBS lok voer en 10 mm Boilie. De vaste stok 8mm Halibut aan een bait bandje.

De groeten van de visschool. Meer informatie: Pat Gayet patapart@gmail.com

www.dehengel.nl en www.visschool.nl