Minder vangsten. Toch zeker de moeite waard om te experimenteren.??

( Pat Gayet) de Hengel. 7-3-2016.

De nodige uren verblijf ik in de garage waar mijn idee gestalte moet krijgen in een vervolg op het succesvolle lok voer JBS. Naast muzikant en visser zijn probeert deze master chef de juiste ingrediënten bij elkaar te vinden in combinatie met fruit bestanddelen. Geen gemakkelijke opgave maar de basis staat en heeft inmiddels ook aanbeten en kruiskarpers opgeleverd. Met het klote weer van afgelopen dinsdag werd dan ook druk geklust in mijn visdomein en bestellingen klaar gemaakt. De dag erop natuurlijk vissen en nieuwsgierig hoe er op de nieuwe smaak gereageerd word. Mijn voornemen is om te blijven volharden de aankomende tijd met het recept en te zoeken naar verbeteringen. Zo eigenwijs als ik soms kan zijn neem ik het dan ook voor lief als de resultaten niet dat zijn voor wat ik gewend ben.

4-3-2016 Masterchef de hengel 008

Er is nu ook domweg geen vinger op te leggen of het goed of slecht is. De nachten zijn nog ijskoud en in de morgen zo’n 15 tot 20 Aalscholvers op de put. Je kunt wel op drie vingers tellen hoe dat uitwerkt. Woensdag, zaterdag en zondag vrijwel geen aanbeten in de morgen. De gehele week komen de meeste aanbeten pas in de laatste middag uren. Woensdag 5 karpers en zaterdag word ik voor de eerste keer dit jaar weggevist door een ander die er 19 wist te vangen. Mijn totaal bleef steken op 8 stuks. Een vis maat met interesse voor het Junky Brown Secret lok voer probeerde het met zijn eigen lok voer van een bekend merk. Naast mij gezeten kreeg hij slechts een aanbeet over de gehele dag en maakte hij kenbaar aan de slag te gaan met het lok voer en het maken van paste en vissen onder de knie te krijgen. Nu zondag was het weer een hele taaie dag. Slechts enkele aanbeten mocht ik waarnemen ondanks dat de vis duidelijk aanwezig was. 2 karpers over de gehele dag was het schamele resultaat. Ook vandaag was er een hengelaar die er 6 wist te vangen en mij het nakijken gaf. Het is even wennen nu de rollen omgedraaid zijn maar mijn vertrouwen in JBS is zodanig dat ik gewoon mijn experiment blijf uitvoeren en Junky Fruit Secret net zo succesvol kan maken daar vissen ook houden van meerdere smaken. Ik vertrek zo van de vijver met informatie in mijn bagage naar de master chef garage.

Groet Pat. www.dehengel.nl en www.visschool.nl

Informatie over JBS? Stuur een mail naar patapart@gmail.com