23 Kruiskarpers en 1 Zeelt met JBS Secret Green in het kantje met topset.

23 Kruiskarpers en 1 Zeelt met JBS Secret Green in het kantje met topset.

( Pat Gayet ) de Hengel 16 April. Visvijver ’t Alvertje

Maandag morgen heb ik mijn visatributen weer opgebouwd en klaar om de karpers aan de haak te slaan. Op de jeugdvijver vooraan links in het hoekje deze keer en blijf ik mezelf uitdagen om niet altijd de beste stekken te kiezen.

De vis zit in de aanvangsfase van het paaien en de witvis ( veel klein spul) is massaal aanwezig. Die kunnen mij gestolen worden en zijn alleen maar een bron van ergernis als die constant met je aas aan het klooien zijn. Ik ben nu eenmaal een paste ( deeg ) visser en laten die nu ook Junky Brown Secret op het menu hebben staan. Na een half uur heb ik het dansen van de dobber wel genoeg aangezien en met de vangst van een kruiskarper neem ik dan ook geen genoegen. Een andere strategie is gewenst en besluit met 2deeltjes hengel het in het kantje te proberen. Heel gewaagd naar later blijkt daar de over hangende struik in het water en de waterlelies in de groeifase zitten en de eerste bladeren zich gaan vertonen. Wat harde pellets op de vis plek en mijn Secret Green aan de haak. Een samengeknepen hoekig deeg zo groot als het topje van je vinger en altijd te groot dat een kleinere vis hem niet op kan vreten. Natuurlijk neemt het volume af als een aanbeet uit blijft. Krijg je wel een aanbeet is het vooral zaak de rust te bewaren en niet te snel te willen aan te slaan want dan ga je hem geheid missen. Voordat de karper toehapt blaast hij tegen het aas en als je staande haak vist zie je je pen ( vooral in het kantje duidelijk waarneembaar ) met haperen ondergaan. Nog steeds niet het moment om aan te slaan.

Wel als hij vervolgens in de diepte vertrekt. Vandaag dus vele malen en een 6 stuks die zich vast zwemmen in de obstakels naast me. De spurt die ze hebben bij het haken is oerend hard en spectaculair. Dit maakt ook vooral het in de margin vissen leuk en ontspannend vanwege de geringe hengel lengte. De paste waar ik mee vis hoeft ook niet gecupt te worden en bepaal ik zelf de hardheid aan de haak en pas hem aan afhankelijk van het aasgedrag van de vis. Deze paste visser blijft in ieder geval experimenteren en blijft Junky Brown mij vis op leveren het gehele jaar.

Groet Pat.

Meer info: www.dehengel.nl/ www.visschool.nl/ patapart@gmail.com

Meer info: www.dehengel.nl/ www.visschool.nl/ patapart@gmail.com