Henk de Vries winnaar op de Sprong met N.K Karper vaste stokvissen.

Henk de Vries winnaar op de Sprong met N.K Karper vaste stokvissen.

( Pat Gayet ) de Hengel 1-7-2018 Rijkevoort.

Dit was me het weekend dan wel met veel verschillende gezichten. Allereerst de wedstrijd op Tom’s Creek met de Dutch Carp Lakes competitie. Altijd leuk en leerzaam om met de top onder de karper stokvissers aan het water te zitten. Met team de Sprong een derde plaats gevist hoewel dat niet van een leien dakje ging. Voor mijn gevoel had ik het maximaal haalbare er uit gehaald met 12 F eentjes en een schamele 5,7 kilo. Sergio Tempelman liet weer eens van zich spreken en werd algemeen winnaar. Het was de lange tocht in ieder geval waard en zeker voor mijn koppel en teammaat John Noordzij die algemeen een 5e resultaat viste en ons team enigszins uit de nood hielp om niet laatste te worden. Als team hebben we ook weer een lesje geleerd om iets meer van de tactiek mogelijkheden gebruik te maken.

Zondag dan de wedstrijd op visvijver de Sprong en jaarlijks onder de noemer van het N.K vaste stok vissen. Van de 28 aanmeldingen werden er 4 geannuleerd en werd met 24 deelnemers gestreden om de eer en niet meer. Een van de wedstrijden die ik onder geen beding wil missen en is het dan ook 2 dagen vissen en na Lelystad lekker dicht bij huis. Inladen hoeft ook niet meer want uitladen was er niet meer bij. Bij aankomst is het meteen maar de leefnetten die nog niet geheel droog waren te ontsmetten in de bak alvorens ik naar binnen ga waar vrijwel iedereen reeds aanwezig is. Niet een vreemd gezicht en zijn het meestal de zelfde vissers die het vissen op dieper water wel een uitdaging vinden. Daarom vind ik de Sprong ook een unieke vijver met vele mogelijkheden en is het jammer dat menig karper stok visser van de commercial visvijvers niet een poging doen om dit viswater te ervaren en zou de N.K naamgeving naar mijn idee iets meer cachet zou geven. Natuurlijk staat menig agenda dan ook volgeboekt met de tal van wedstrijden die in binnen en buitenland plaats vinden en menig Hollander zich in de picture vist. Vandaag met stek 5 getrokken weet ik niet of ik blij moet zijn. Geen slechte stek maar wel vol in de wind wat secuur vissen onmogelijk maakt.  Een paar pogingen met de JBS paste had geen schijn van kans en was ik meer bang dat mijn toch wel wat bejaarde Spro dubbel zou klappen bij een windvlaag. Alle top setten afgepeild staan en moet er dus opnieuw gepeild worden daar ik van 11,5 terug naar 9 meter ga wat meer rust in de tent brengt. In de cup set Junky Brown Secret met 2 mm halibut pellets om in ieder geval met wat smaak te lokken en daar boven op met de baby corn met baitbandje op haak 10. Schijnbaar werkte dit en kreeg ik als eerste de karpers op mijn stek wat mij ook veel lijnzwemmers opleverde. Vandaag had mij eigenlijk de winst moeten brengen en dan tel ik niet de vals gehaakte mee waarvan ik bij het aanslaan al voel wie er de pineut is. Erger is als je zeker 7 stuks verspeeld die wel goed gehaakt zaten en overkomt dit mij eigenlijk zelden. Vraag me dan ook af of ik vandaag ook niet wat te voorzichtig wilde drillen daar iedere vis pas telt als hij in het netje ligt. Bij velen was het lang wachten op de aanbeten en werd het voor hen een taaie wedstrijd en kwam er bij de weging slechts een nul op de scorelijst. Natuurlijk niemand anders als Henk de Vries en weer met Beter Vissen en Ringers Producten die de titel in de wacht sleepte. Hij blijft een kanjer op deze put en heeft dat al vele malen bewezen.  Met 33kg op steiger 15. De korte kant waar op 11,5 meter zowat 6 meter water staat. Pas laat in de vis en bewijst dat je nog veel goed kunt maken in de eindfase. Ook Peter Vervaart liefhebber van dit viswater toonde weer zijn klasse en viste zich in de top 3.

In het andere vak was het rustiger. Niet alleen met de wind die daar in de rug stond als ook met de vangsten. Paul Welford wist daar het vak te winnen met 23.320 kg en wist Ger zwitserloot verdienstelijk 2e met 19.030 kg en Mart Goorts op 3 met 14.310 kg.

Al bij al was het weer een fijn vis weekend met gastvrije viscomplexen zowel in Lelystad als op de Sprong. Weer net geen kampioen en toch tevreden met mijn resultaat gevist met eigen product die de uitdaging nog eens dubbel waard maakt. Alle winnaars gefeliciteerd en bedankt voor de opkomst en zonder geen strijd geeft. Volgend jaar zeker weer en hopelijk meer.

Groet Pat.

De uitslag 1 Juni 2018 visvijver de Sprong.

Vak A

1 Henk de Vries                         33.000 kg  Kampioen

2 Pat Gayet                                 29.420

3 Peter Vervaart                       23.540

4 Dave Frederiks                      22.270

5 Marcel Jacobs                       18.850

6 Dennis Beyer                         18.420

7 Thomas Dresen                     17.790

8 Stefan v Elst                           16.870

9 Ben Koevoets                         5.180

10 Mark Schoeber                     5.150

11 Inge Muller                          3.850

12 Teun Schrievers                   3.600

13 Willy v Wije                           3.330

Vak B

1 Paul Welfort                           23.320

2 Ger Zwitserloot                     19.030

3 Mart Goorts                           14.310

4 Guus Peters                           10.860

5 Ralph Supper                         10.430

6 Kees Blom                               10.410

7 Marcus Hawanets                  9.330

8 Wil v d Acker                           8.590

9 Xander Hoogeboom             8.420

10 Willem Everts                       4.550

11 Nol Bergmans                       ——-

Meer info: www.dehengel.nl/ www.visschool.nl/