Marco v.d Peppel wint vrije hengel wedstrijd de Sprong.

Marco v.d Peppel wint vrije hengel wedstrijd de Sprong.

( Pat Gayet ) de Hengel 2 Juni 2018 Boxmeer.

Vrije hengel wedstrijden zijn niet mijn ding en toch sta ook ik op de deelnemerslijst deze zaterdag morgen. Als teamlid van de Sprong maak ik een uitzondering op verzoek van onze teamcaptain daar hij zelf verhinderd is om aanwezig te zijn als organisator. Met 7 deelnemers is de animo niet geweldig te noemen en word het veld verdeeld over de vissteigers 3 t/m 9. Bij voorbaat weet ik al dat de stok vissers geen schijn van kans hebben gezien ook de meest recente resultaten van de afgelopen dagen. De Feeder is dan veruit favoriet en word daarmee ook veel vis aan de haak geslagen. Nol Bergmans en ik prefereren toch de vaste stok en bezetten aan het eind van de wedstrijd de laatste 2 plaatsen. Op de plaatsen 8 en 9  gezeten genieten wij er niet minder om en hebben zo een onderlinge strijd buiten het zicht van de andere deelnemers. Het lijkt dit jaar wel of ik een slow starter ben. Bij de meeste wedstrijden die ik gevist heb weet ik een achterstand in de 2e helft vaak goed te maken. Zelf kan ik er nog steeds niet de vinger op leggen waar dat mee te maken heeft. Zo ook vandaag en heb ik de eerste uren vrijwel alleen lijnzwemmers en Nol mij het nakijken geeft. We hebben totaal geen idee van wat er op de andere stekken gebeurt en heeft dat ook niet onze interesse en genieten van de drillen met de stok. Er hoeft ook helemaal niet met de volle lengte gevist te worden daar de karpers zich volop binnen de 7 á 8 meter bevinden en kort in het kantje in de middag uren. Na afloop v.d wedstrijd is het verschil minder dan een kilo tussen ons beiden met de vaste stok. Weer een inhaal slag voor mij en helaas de wedstrijdduur te kort als de karpers zich volop op nog geen anderhalve meter uit de kant bevinden en bij een aanbeet weg spurten en een aanslag doen op je elastiek. Voor mij niets mooiers als vaste stok vissen en ook zeker hier op visvijver de Sprong waar je wel goed voorbereid moet zijn met je materiaal keuze en dan ook mega karpers te vangen zijn met de stok.

Bij de carpfeeder vissers is het vooral slow sinking vissen het meest effectief en weet Marco v d Peppel met 53 stuks en overgewichten in zijn leefnetten de wedstrijd te winnen. Ik blijf serieus als ik zeg dat niet meer als 25 kg word gegeven en dat dat de wedstrijd regelementen zijn. Je moet nu eenmaal in het bezit zijn van voldoende leefnetten om je gevangen vis te bewaren en is deze regel er ook om de dure karpers en het welzijn van hen zo goed mogelijk te beschermen. Ook als je maar een wedstrijdje vist met slechts 7 personen. Jeroen Andernach een 2e plaats met ruim 60 kg.

Voor mij weer een leuke visdag geweest met een gezellig deelnemersveld maar de volgende keer weer gewoon een vaste stok wedstrijd die gaat plaats vinden op visvijver ’t Lisje voor een plaats in de finale van het N.K vijvervissen vaste stok.

Groet Pat.

Meer info: www.dehengel.nl/ www.visschool.nl