Pat Gayet

Pat Gayet in Vis(Vogelvlucht)
Beste visvrienden,
Mijn naam is Peter Gayet bij mijn geboorte meegegeven door mijn ouders. Zelf heb ik mij de roepnaam Pat toebedeeld die ik ook beter bij mij vind passen. Peter is de verstandelijke die over de avontuurlijke Pat waakt. Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik zeer gedreven in het bedrijven van de hengelsport, als een van mijn vele passies en hobby’s die ik heb of had. Inmiddels ben ik de 55 jarige leeftijdsgrens gepasseerd en heb ik een veel bewogen leven achter de rug, zowel letterlijk als figuurlijk. Ik wil het niet nalaten om toch een kleine opsomming te maken van mijn bezigheden hobby’s/studie/werkzaamheden gedurende mijn levensfase. Ik ben een persoon geworden die in alles wat die aanpakt heel gedreven is het uit te voeren, of te realiseren en het maximale er uit wil halen maar ook geleerd heeft te kunnen relativeren.
Hobby’s in volgorde van uitvoering;
De vis sport en rode draad in mijn leven vanaf 9 jaar en waarschijnlijk tot de laatste adem snik plaats zal vinden maar hier later meer over. Tekenen/voetbal/volleybal Teakwondo/motorsport wegracecourreur/wielrennen/badminton/Fitness/krachttraining/cultuur snuiven/reizen. Met rugzak 3 jaar door zuid Europa/4 maanden Engeland/1 jaar Duitsland. Met mijn vrouw Anita als backpacker door de werelddelen Azie/Australie/Europa, Indonesie-thailand-nepal-india-pakistan-singapore-Afrika-marokko-senegal-gambia.
Anita is mijn vrouw/vriendin/bedrijfscompagnon en Shanka onze viervoeter die alles voor mij betekenen en dus ook voor mij op de eerste plaats staan in mijn keuzes bij wat ik ga doen of uitvoeren.
Studie opleiding; Eerste geschreven artikel voor de Berm op laptop.
Tot voor een half jaar geleden was ik nog een digibeet die nog nooit achter de computer gezeten heeft en ik ontkom er ook niet aan en moet met de tijd mee. Verder Mavo, LTS, MTS, MBO.SD
Vapro (vakkennis proces),heftruckchauffeur, muziekstudie Afrikaans.
Werkzaamheden;
11 jaar groenteboer venter met de driewieler van Jo cox. 12 jaar kippenlader op de los wal bij het station treinen van de Friki. 14/15 jaar rozen occuleerder verschillende kwekers in de regio. 18 jaar Meilink kisten fabriek. 19 jaar militaire dienst landrot bij van Heutz in ’t Harde. 20 Jaar Mars fabriek in Veghel. 23 jaar zelfstandig glazenwasser/Randgroepjongeren werker te Uden. Docent bromfietstechniek. 25 jaar landarbeider onder contract in Zuid-Europa bij wijnboer. 29 jaar Intervet als sterilisatieassistent en interne goederencontroleur. 32 jaar Zelfstandig importeur van Aziatische producten waaronder kledinglijn met eigen merknaam en identiteit. markten en beurzen. 42 jaar Afrikaanse muziekschool tot heden.

 52 jaar initiatiefnemer en oprichter van de V.D.O.N vereniging djembeeonderwijs nederland. 55 jaar Doun-Doun en fervent visser.
Het visverhaal; Op jonge leeftijd werd ik gevangen door het vis virus , met als gevolg een vaak boze
verontruste moeder omdat ik altijd veel te laat terug kwam van de waterkant. Een probleem toen en nu nog steeds. Ik kan altijd moeilijk afscheid nemen als wel bij mindere vangsten. Kan het me nog als de dag van vandaag herinneren, op naar de waterkant samen met mijn vader en andere buurtgenoten.
Helden waren het in mijn ogen, ook mijn vader vond ik een kanjer in de vissport. Toender tijd nog met een bolletje deeg of een pluimpje, worm ,made of vers de vase die wij zelf gingen scheppen in de beek de Smakt in het zelfde gehucht. Zwaar en nat werk was dat maar de vangsten toen waren geweldig. Tweemaal ben ik jeugdkoning van de Berm geweest en bezit ook nog de wisselbokaal van het land van Cuyk die wij als Boxmeers jeugdteam in ontvangst mochten nemen. Ben daar nu nog trots op. Al was mijn vader wel boos op hoe ik de vis aan het landen was in de laatste wedstrijd .Zelf wilde hij die dag uitslapen dus ging ik maar morrend noodgedwongen met mijn hebben en houwen op de fiets naar het water en cafe Verdijk voor de loting. Tijdens de wedstrijd stond Wout van Son mij te coachen dat ik de vis sneller moest landen zodat ik sneller weer de volgende aan de haak kon slaan. Soms werd de vis dan ook echt met een zwaai op de kant gegooid. Mijn vader(Frank) die intussen was uitgeslapen zag dat en maakte mij toch eventjes duidelijk dat hij mij dit niet zo geleerd had. Over jong zijn gesproken, helaas zien we niet meer zoveel jongeren aan de waterkant .Ik tref ze nog wel aan maar dan ook vaak met een karper hengel een bak bier en niet te vergeten hun mobieltje of met een hoop vrienden verzameld om een hengel. De verklikker doet de rest. Hoe een vis te drillen of te behandelen na de vangst hebben ze geen flauw benul van. Ze hebben dit ook niet met paplepel mee gekregen. Helaas is er van de ouders kant vaak geen tijd meer hiervoor .Toch blijft het motto jong geleerd is oud gedaan. Het is ook niet alleen het vissen waar het om draait , als ook het genieten ,respect hebben en om gaan met de natuur. Jongens; VISSEN KAN EEN HEERLIJKE ONTSPANNING EN SPORT ZIJN .

 

Probeer het eens uit zou ik adviseren en ouders moedig je jonge kroost aan. Ze worden er alleen maar rustiger van vooral in deze tijden van drukte en stress.Sinds 3 jaar ben ik weer begonnen met het wedstrijd vissen en beleef ik hier veel vreugde en passie aan. De competitie en uitdaging om zo goed mogelijk te vissen is adrenaline verhogend .Een plan maken van hoe de wedstrijd gaan in te vullen. Welke keuze je gaat maken in type hengel of aas .Ga ik op veel of grote vis azen. Het begint bij de loting voor je plaats en eigenlijk al bij de keuze of je wel of niet deelneemt. Het was voor mij ook best wel een stap en was ik gespannen hoe ik ontvangen zou worden bij de vereniging ondanks dat ik reeds tientallen culturen begaan had en zelf dagelijks groepen mensen begeleid is de viscultuur toch weer anders. Allemaal liefhebbers van rust, spanning ,natuur ,vriendschap en grote vangsten.