Graag vissen met de visschool de Hengel van Pat.

Graag vissen met de visschool de Hengel van Pat.

( Pat Gayet ) de Hengel 2-5-2017 Boxmeer.

Geregeld krijg ik verzoeken van kinderen of ik met hen een dagje kan gaan vissen. Velen van hen hebben jaren geleden kennis gemaakt met de visschool de Hengel op de Sprong waar wekelijks vislessen verzorgd werden door mij. Niet alleen jongeren als ook ouderen maakten kennis met het karper stok vissen, dol enthousiast gebleven en het vissen gaan praktiseren. Inmiddels hebben een aantal van hen inmiddels een complete visuitrusting. Zo ook Jordy ouder geworden en vooral ook wijzer geworden in het stok vissen en mij vorige week op de visvijver in Swolgen ( Knipmuts ) de les leerde. Goeie leraar zullen we dan maar zeggen en doet mij dat alleen maar deugd.

Vandaag met 3 jongens in de leeftijd van 12 tot 14 naar de Visvijver ’t Rijnbroek in Tienray geweest. Sander en Mathijs uit Venlo en Piet die ik thuis opgehaald heb met zijn eigen vismaterialen. Plaats genomen op vijver 2 de kleinere van de 2 hier gelegen. Hier herbergen mooie gewichten van karper en felle gevechten opleveren bij aanbeten. Piet weet vrij vlot een karper aan de haak en gaat helaas na een lange dril verloren. Het pull a bung systeem moet dan ook nog wat meer eigen gemaakt worden maar al doende leert men. Toch laat zijn eerste karper niet lang op zich wachten en staat de eerste van het jaar weer trots op de foto. Mathijs en Sander zijn ook helemaal vis gek geworden en bij hen is de carpfeeder die de voorkeur geniet.

De vangsten waren vandaag nihil en verspeelde Sander zijn enige aanbeet van de dag. Ook Piet verspeelde een lijn zwemmer waarschijnlijk want de karpers waren zeer zeker wel aanwezig maar verdomden te bijten. Tot het vertrek van de jongens om 4 uur ook ik slechts 1 karper. Piet is ook opgehaald door zijn vader en vis ik nog even door en vang in een half uur er nog 3. Ook voor mij is het inpakken en op naar huis.

De jongens kunnen niet wachten tot ze weer kunnen en hebben de dag al weer gepland. Nog net niet oud genoeg en moeten ze onder begeleiding aan de visvijver zijn. Laat dat dan maar aan de Visschool de Hengel over die passie van vissen en geduld overbrengt.

Groet Pat.

Info: www.dehengel.nl/ www.visschool.nl/ patapart@gmail.com