Voorjaar kriebels?? Wel aan de kant niet in het water.

( Pat Gayet) de Hengel 15-3 -2016.

Eindelijk eens een week waarbij de paraplu eens geen overuren maakte. Vooral in de middag uren was het aangenaam vertoeven aan de vijvers. De zon op het water en maar hopen dat de karpers de kriebels krijgen en wat actief worden. Even een terugblik op de afgelopen dagen. Dinsdag en woensdag werd er alleen maar gevist met het experimentele fruit recept. Dan blijft natuurlijk nog altijd de vraag over of de JBS het beter gedaan zou hebben. Beide vis sessies de gehele dag ook niets anders ingezet. Beide dagen in de koude morgen geen aanbeten gezien en geduldig wachten en doorzetten. Het leverde 2 identieke dagen met 7stuks op de teller. Vrijdag terug op de jeugdvijver in Wanssum en ditmaal vissend met het vertrouwde JBS lok voer. Wederom nachtvorst gehad maar de gehele dag lekker in het zonnetje zitten en in de dubbele cijfers zitten met 11 niet de temperatuur maar de gevangen kruiskarpers.

John Noordzij 002

Zaterdag is het naar de vijver in Siebengewald. Het weekeinde van 19 maart zal daar de eerste opening wedstrijd van het seizoen gevist gaan worden. Ben dan ook benieuwd of ik hier nog een vis aan de haak kan slaan. Met 4 man op een rij, 2 met de feeder en onder andere ik met de vaste stok. Over 5 uur vissen geen enkele beroering in het water gezien. Dat het moeilijk was neem je op de koop toe, maar de futen zochten alle lok voer plekken op en zochten er voor dat wij geen enkele vis op de stek trokken. Zo moest ik mijn vierde nul van het jaar noteren van de 45 vissessies.

Zondag 13 maart een afspraak met mijn koppelmaat voor de N.K karper stok vissen John Noordzij. Afgesproken en gekozen voor de jeugdvijver van ’t Alvertje. Voor de eerste maal samen aan de waterkant en voor John is het viswater ook nieuw. Wat ik nu kan vermelden is dat ik geklopt werd door mijn koppelmaat vissend met Junky Brown Secet. John kreeg over vrijwel de gehele dag aanbeten of lijnzwemmers. Voor het eerst vissend met de paste moest hij vooral leren wat langer op de handen te blijven zitten bij een aanbeet. Naast John gezeten ( wel een eigen vis steiger) was het voor mij een hele taaie dag. Alle aanbeten waren te tellen op een hand en bleef de teller lange tijd op 2 stuks staan. Mijn maat vol geconcentreerd om de vele aanbeten wel te verzilveren. Bij 9 stuks moest hij toch aanstalten maken om naar huis te gaan en was hij tot dat uur zeker de koning van de vijver met 7 hengelaars. Voor mij nog een goed uur te gaan en weer komt de vis laat bij mij in huis vallen en gaat zich te goed doen aan mijn lok voer. Ook bij mij eindigt de teller op 9 en loont zich het laatste uurtje. Tijdens de visdag een afspraak gemaakt om de dinsdag een wedstrijdje mee te vissen op de Sprong in Rijkevoort. Ook dan zal ik de vaste stok inzetten tegen beter weten in. Ook voor dat geld niet geprobeerd is nooit geweten.

Groet Pat. www.dehengel.nl  en www.visschool. Nl

Informatie: patapart@gmail.com