Wedstrijd verslagen

Carpwedstrijd De Vries 23 september 2012 ’t Mun Appeltern

Al vroeg in de morgen begaven Guus Peters en ik ons naar het wedstrijd water ’t mun in Appeltern. Deze dag namen wij de honneurs waar als wedstrijdleider daar de sponsor en tevens organisator Henk de Vries van gelijknamige hengelsportzaak te Boxmeer zelf verhinderd was om deel te nemen. Meteen bij de loting deed zich dan ook een hilarische situatie voor wat behoorlijk op de lachspieren werkte bij de deelnemers; “Ik was namelijk nog niet geheel bekend met het ballenspel”.  Bij een 2e poging lukte het om onze nummers uit de ballenzak te vissen en begaven we ons naar het viswater waar we zorgvuldig onze spullen uitpakte en opbouwde. Voorafgaande aan de loting gingen er natuurlijk weer volop verhalen over de tafel omtrent vangsten en vismethodes. Het was frisjes deze ochtend met zeer weinig wind wat de viswedstrijd zeer aangenaam liet aanvangen. Toen iedereen klaar was startten we de wedstrijd iets eerder dan gepland want hoe langer we kunnen vissen hoe leuker toch? Bij mijzelf waren de verwachtingen hoog gespannen en gezien mijn deelname aan de NK Dutch Carplakes met mijn vele trainingsuren op verschillende visvijvers en bevredigende resultaten ook niet geheel onterecht. Deze wedstrijddag werd er +/- 450 kilo karper geland. Met 20 deelnemers is dit niet onaardig. De hoek plaatsen waren die dag de plaatsen die de meeste vis opleverde. Mijn plaats in het midden was duidelijk in het nadeel en links en rechts van mij hebben ze de hele dag geen serieuze aanbeet gezien. Vijf karpers waren mijn deel en achteraf denk je altijd; had ik het toch anders moeten doen? Met het loten? Tsja, daar moet je wat geluk mee hebben. Toch heb ik elke seconde genoten van het vissen en het beste uit de kast gehaald. Twee plaatsen links van mij hoorde ik de hele dag Jochum Postulard de ene na de andere karper landen en was blij dat ik daar niet tegenaan hoefde te kijken. Met 67 kilo en 800 gr was hij afgetekend de winnaar deze dag. Jammer dat een deelnemer na afspraak toch niet kwam opdagen en Jochum vrij spel gaf daar een hoekplaats nu niet bevist werd. Niets afdoende trouwens aan het geweldige resultaat van Jochum. Van Harte Gefeliciteerd Jochum! Verdere resultaten in de sector van Jochum: 2e plaats Frans Lam met 44080gr. 3e plaats Eric van Lunen met 30688 gr. En een 4e plaats voor Nic de Jager met 19080 gr. In sector 2 was de 1e plaats voor van der Mee met 39826gr. 2e plaats Guus Peters met 36251 gr. 3e plaats Jan van Wanroy met 28182 gr en een 4e plaats voor Marco Lam met 26566 gr. Na afloop van de weging waren de digitale ulsters zoals gewoonlijk behoorlijk vervelend. De uitreiking van de prijzen mag van mij wel iets officiëler bijvoorbeeld door de winnaars even naar voren te roepen zodat ik dan ook wat mooiere plaatjes kan schieten. Jochum verraadde uiteindelijk met zijn rode neus waarmee hij gevist had deze dag ( zie foto ). Mocht ik deelnemer zijn aan wedstrijden van het karperstokvissen dan kun je een verslag verwachtten op www.dehengel.nl Meer weten over de auteur van dit verhaal bezoek dan deze site.