Wim, Lud en Pat vak winnaars in Marathon/ open wedstrijd Siebengewald.

( Pat Gayet) de Hengel 5 juni ’16  Visvijver “Vislust” HSV de Heisnutters.

Ook dit jaar werd er weer een marathon viswedstrijd georganiseerd op de grote vijver van hengelsport vereniging de Heisnutters. Een vijver met heel diverse visstekken en een zeer variabel bodem verloop. In tijdsbestek van een aantal dagen is het water met zeker 40cm gestegen. Met mijn sessies afgelopen dagen was goed te merken dat de vis veel minder aan het azen ging. Ook is op deze vijver de paaitijd aangebroken wat de eetlust nu ook niet echt bevorderd toch! Weinig zuurstof in het water met de overvloedige regenval hier in het Zuid- Oosten en is het afwachten of ze vandaag wel zin zouden hebben in een lekker hapje. Met in de ochtend nog een mistlaag over de vijver waren het 32 vissers die stonden te trappelen om aan de gang te kunnen met hun geliefde hobby. Vis vangen en ook nog onder de ideale omstandigheden van het weer. Heel even in wat rustiger vaarwater is zeker welkom.

Om half 9 is dan de loting en weet iedereen waar hij zijn stek kan vinden en is het lopen en sjouwen en zeulen met de overvloed aan vismaterialen die je denkt nodig te hebben. Vooraf is er natuurlijk al uitgebreid gesproken over de kansen, het verkrijgen van een goede stek? en word er door menigeen mij om advies gevraagd als kenner van vrijwel iedere stek hier. De voorspelling dat de wedstrijd in de eerste uren bepalend zal zijn zal later ook blijken. 10 klokslagen van de kerk en de komende 6 uren is het weer dobbertje turen. De vijver is opgedeeld in 3 vakken. Vak A is voor de kantine gelegen en zijn de vissteigers 2 t/m 11. Vak B 14 t/m 17 aan de boskant en 22 t/m 28 achter het eiland. Vak C vissteiger 38 t/m 48. Vanuit mijn positie aan de vijver op stek 10 een redelijk overzicht over de vijver.

Voor deze wedstrijd 4 top sets op gebouwd waarvan 2 met een langere opslag om toch wat meer bereik te kunnen krijgen als met 9,5 meter onder de top vissen. Ervaring hier dat een meter verschil ook het verschil in aanbeten kan zijn . De hele stek grondig afgepeild met als resultaat dat ik de kist schuin naar links positioneer en sterk naar links de beste spot tref. Een dieper stuk en recht voor mij uit een 15cm minder water. Bij aanvang maak ik 2 voerstekken waarbij die recht voor mij uit ook tactische overwegingen heeft om mijn buurman rechts niet te veel vrij spel te geven en onderhoud deze plek toch gedurende de gehele wedstrijd. Ik zal dan ook niet een aanbeet krijgen op het ondiepere als ik het probeer. Na 25 minuten krijg ik een eerste aanbeet en vang de eerste vis in dit vak en weet ik mij van de nul af met een brasem. Om klokslag 12 uur lig ik met 3 brasems en een karper aardig op koers en weet ik dat de moeilijke tijd er aan komt en de vis helemaal niet meer aast. Het word dan echt zoeken en secuur blijven vissen als het dat niet al was. Met de opgebouwde voorsprong zijn 4 uur nog lang te gaan en is alles mogelijk. Natuurlijk hebben de vissers naast mij ook niet stil gezeten en is er ook een enkele vis geschept. Voor mij zaten er vandaag 2 pechvogels in mijn vak Ben Koevoets met een karper aan de haak en wel zeker 1 uur de vis aan het drillen en dan verspelen. Heeft hij zich dat uur in ieder geval niet verveeld en de hele tijd een elastiek van over de 10 meter gezien. De winnaar van vorig jaar Wil v.d Acker toen links van mij en ik 2e zat nu rechts van mij. Hij presteerde het om alle beten te verspelen. Jammer Wil maar kan het ook niet verklaren of moeten allemaal lijnzwemmers geweest zijn. Uit eindelijk toch op de score lijst met de vangst van een brasem. Rond het middag uur werd ik toch een tikkeltje nerveus en Remy Emons 3 brasems achter elkaar binnen hengelde. Daarna werd het erg stil en wist ik van de weinige aanbeten er nog 2 brasems bij te vangen en de winst in dit vak veilig te stellen. Natuurlijk heb ik volop met de paste/lokvoer JBS gewerkt en kon ik voor de vierde op een volgende keer hier de winst pakken.

In Vak B was het erg moeizaam om een vis van formaat te vangen. Lud Wever wist natuurlijk als geen ander om hier gebruik van te maken en gokte het op de kleinere witvis en bracht met het merendeel aan voorntjes het totaal gewicht op 2.150 gram en de winst in dat vak. Theo Munsters behaalde met 5 gram meer op de waag dan de nummer 3 een 2e plaats met de vangst van een brasem en wat voorn.

marathon Siebengewald.5-6-2016 010

In vak B werden de meeste kilo’s gevangen zij het dan wel slechts op 2 stekken. Tegenover mij op steiger 38 zat Wim Opbroek. Meteen van af het begin signaal zat Wim in de vis en gaf iedereen het nakijken. Ook bij hem de eerste uren en waar het daarna veel minder was. Voor hem echter genoeg voor de dag overwinning met een totaal van 14.035 gram. De andere stek waar de vis zich wel liet vangen was aan het andere einde van het vak in de hoek waar Peter van Schijndel de winst net ontglipte met een vangst van 13.215 gram. Alleen kop en staart dus en was het voor de overige het nakijken en konden enkelen in het geheel geen aanbeet noteren. Ook dat is vissen en hebben zij hopelijk toch ergens van kunnen genieten al was het maar het weer en komen zij toch ook weer de volgende keer. 6 uurtjes toch eigenlijk geen marathon duur. Wel leuk het vissen voor de roem en niet voor de poen.

Marathon/Openwedstrijd:4 jnui 2016

Winnaar van de hoofdprijs is geworden Wim Opbroek met 14035 gram!

za-4-jun
Groep A