Alles uit de kast voor een finale plaats N.K karper stok vissen.

( Pat Gayet ) de Hengel 30 april ’16 Visvijver de Sprong.

Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind vandaag en kon niemand echt spreken van lastige omstandigheden. Om 10 uur zitten 16 hengelaars aan de vijver en luid de bel voor het startsein. 6 uur voor de boeg en dan zal bekend zijn wie er door mogen naar de finale in September. Gisteren aangetoond dat ze met de stok te vangen zijn maar vandaag is weer een andere dag en is het afwachten en je uiterste best doen. Bij de loting stek nummer 11 getrokken en niet mijn favoriete plek als ik had mogen kiezen, maar niet getreurd ben ik vast beraden om er wat van te maken. Het is een half uur wachten voordat ik een eerste reactie ontvang middels wat getrek aan de pen. Dan is het twee keer misslaan en de derde aanbeet is een mooie spiegel die de paste niet kon weerstaan. Tijdens de dril kan ik niet voorkomen dat hij een aantal keer over de voer plek crost. Niet goed natuurlijk en mocht er meerdere vis aanwezig geweest zijn nu zeker vertrokken. Heel secuur vissend heb ik de teller op het middaguur op 3stuks staan en gaat het uitermate moeizaam.

N.K de Sprong 005

Aan de overzijde in het andere vak is het op een enkeling na niet veel anders. Thomas Potschernick naast mij gezeten op 10 heeft 3 karpertjes en word uiteindelijk ook zijn hele dag opbrengst vandaag. Ook de anderen in mijn vak weten er nauwelijks een te haken en blijft het een spannende strijd. Ondanks dat er maar 2 afvallers zijn in ieder vak is de kans toch heel groot dat je naast de pot piest. Het krijgen van af en toe een lijnzwemmer zorgt er mede voor dat ik vol geconcentreerd blijf vissen en vis het grootste gedeelte van de wedstrijd met de stok in de hand. Een beetje gecontroleerd spelen met het aas is bij mij de enige manier om een aanbeet uit te lokken. 2 platte en 4 karpers is de dag opbrengst en weet ik niet of hiermee de doelstelling gehaald is met het behalen van een finale plaats. Heb me er de hele wedstrijd niet mee bezig gehouden wat de anderen presteerden. Na de weging verneem ik in de kantine dat het allemaal heel close geweest is en de verspeelde gigant een half uur voor het einde wel de winst in het vak geweest kon zijn . Met 60 gram minder dan de nummer 3 van het vak werd een 4e plaats behaald en mag o.a ik ook de finale vissen. In het andere vak was het Jan Akkermans die er met de winst en het hoogste gewicht van de dag winnaar werd. Vandaag op een moeilijke stek heeft Junky Brown weer aangetoond mee te kunnen met de concurrentie. En dat is mijn Secret.

Alle geplaatsten van harte gefeliciteerd en die morgen aan de bak moeten heel veel succes.

Vak a.

1 Akkerman           20.300 gram