David Lemke wint clubhuisbeker HSV de Heisnutters.

David Lemke wint clubhuisbeker HSV de Heisnutters.

( Pat Gayet ) de Hengel. 22 april ’18 Siebengewald.

De eerste vaste stok wedstrijd van het jaar alhier op de vijver en ben ik van de partij. De animo om deel te nemen is niet echt groot met 10 vissers en is er een kans van 1 op de 10 om met de beker aan de haal te gaan. Diegenen die wel aanwezig zijn zien de dag met vertrouwen tegenmoed. Een prachtige ochtend en goede verhalen over recente vangsten moet het toch mogelijk zijn om een visje te vangen. Vandaag een maximale hengellengte van 9.5 meter en ongelimiteerde opslag vissen een aantal met de pellet-Wagler en verwachten de karpers bovenin te vangen. Op vissteiger 24 zit ik in het midden met z’n zessen achter het eiland. De overige 4 aan de boskant. Als om 9 uur het signaal gegeven word ben ik maar net klaar met het optuigen.

Voldoende top sets liggen klaar met verschillende haken aan de onderlijn. Met de paste krijg ik na 3 kwartier eindelijk dan wat meldingen van aanwezige vis op de stek maar een echte aanbeet blijft uit. Op steiger 26 niet zichtbaar voor mij is David al vele aanbeten aan het verzilveren en heeft reeds een ruime voorsprong op iedereen op de vijver. Geen idee hoe hij ze vangt maar voor mij tijd voor wat anders aan de haak. Het cupje gevuld met wat JBS grondvoer en maden dan maar. De vangst van een Giebeltje van de uitzetting een week geleden maakt mij duidelijk dat het formaat paste deze vis met geen mogelijkheid naar binnen kon werken. Deze combinatie blijkt een goede keuze en kom ik ook in de vis en vang er met tussenpauzes telkens 3 of 4 kleinere karpers. Na drie uur vissen is het bij de anderen niet hoopvol en is het wachten op een aanbeet. Vooral aan de boszijde is het een ramp en heeft alleen Dennis Derksen 2 karpers gevangen van een groter formaat. De pellet waglers vliegen een 15 meter over de vijver veelal zonder resultaat.

Al ruimschoots voor het einde pakken verschillende vissers hun biezen en zit uiteindelijk alleen Dennis nog daar te vissen. De moed op geven staat bij mij niet hoog aangeschreven en vind ik dat je de wedstrijd uit moet zitten of in ieder geval wachten met opruimen. In de middag uren valt David ook stil met de vele aanbeten en weet af en toe nog een visje te vangen.  Als ik dan een kleinere Brasem vang probeer ik de stek zo goed mogelijk met beleid wat aan te voeren daar 1 Brasem meestal vergezeld gaat van andere en weet ik nog 3 erbij te vangen die eindelijk dan wat gewicht in de schaal brengt. Wat ik nooit gedacht had was dat ik nog erg dicht in de buurt kwam van David en was het verschil nog maar een platte.  16 vissen bracht mij op een totaal van 7870 gram. Een eervolle 2e plaats en de beker mee naar de overzijde van de grens met de terechte winnaar David Lenke. Ook Dennis Derksen Gefeliciteerd met de vak winst.

De uitslag clubhuisbeker 2018

Eiland kant.

1 David Lemke           26     8790 gr

2 Pat Gayet               24     7870

3 Dennis Vorstenbosch 21 1765

4 Cor Kempen           25     1205

5 Andre Janssen       23     1185

6 Coen Grunsven    22       0

Boskant

1 Dennis Derksen     14      7400

2 Lei Brouwers         15       0

3 Remy Emons         16       0

4 Johan Groenewald 17     0

Groet Pat.

Meer info: www.dehengel.nl/ www.visschool.nl/ patapart@gmail.com .