Eddy van de Hoogen winnaar Paasvissen. HSV de Heisnutters.

( Pat Gayet ) de Hengel. 28-3-2016

Met 9 inschrijvingen voor de jaarlijkse te vissen paaswedstrijd word nogmaals duidelijk dat de animo zo vroeg in het jaar niet bijzonder groot is. Geen reden gezien de resultaten die hier behaald worden op de grote vijver 2 van de “vislust”. Misschien dat aankomend weekend de temperaturen echt de hoogte inschieten en de winterkleding de kast in kan. Voor vandaag waren de voorspellingen dan ook bizar slecht. Windvlagen met een kracht van 6 zou onze geliefde spulletjes teisteren. Heel alert werd alles dan ook goed vastgebonden uit voorzorg dat ik lichtgewicht meegenomen werd met de vlucht van een paraplu geketend aan mijn vis kist. Bij de trekking van de stekken riep ik gekscherend dat ik nr 8 zou trekken en zo geschiede.

@8-3-2016 022

De voor de uitgezette plekken de diepste plaats met rechts van mij vrij spel met de kopplaats. Om maar even kort van stof te zijn; “Vandaag geen bolletje”. De gehele wedstrijd geen ene stoek gezien op de laatste 5 minuten van de wedstrijd als ik een melding krijg. Het eerste uur geteisterd door regen en wind en moeite om de paste aan de haak te houden. Het onder de top vissen word dan ook vervangen door een langere opslag om de vlagen op te kunnen vangen. Daarna werd het eigenlijk heel aangenaam visweer en draaide de wind naar het westen en kregen we de wind in de rug en een vrij vlakke waterspiegel. De aanbeten bleven uit en kon ook niet ontdekken of er vis aanwezig was. Ook bij mijn buurman links op steiger 9 is nooit geen reactie geweest en had Toon Peters net zoals ik ook het nakijken. Weer een steiger verder op 10 zat Eddy van de Hoogen.

@8-3-2016 023

Na 2.5 uur kreeg Eddy de eerste aanbeet van een brasem met de pier na ook van alles geprobeerd te hebben. In totaal werden er vrij vlot 4 gevangen en daar bleef het verder ook bij. Genoeg voor de overwinning en 4730 gram in het net. Van de 9 vissers werd er door 4 man vis gevangen. Het was voor iedereen moeilijk daar de vis in zijn geheel niet wilde azen. Een pier aan de haak bleek deze dag het meest succesvolle aas en ook deze scheen met de grootste twijfel opgenomen te worden. Na afloop van de wedstrijd bleef ik toch heel even door vissen daar ik toch een melding had gehad. Nu kwam de vis wel op mijn stek en kreeg ik enkele aanbeten of lijnzwemmers. Te laat voor mij dus ik dacht ik ruim op en ga voor het paasei. Deze lagen klaar na afloop in de kantine waar dan natuurlijk nog even gezellig na gekletst word en elkaar de felicitaties gegund worden.

De uitslag van 28-3-2016

1 Eddy van de Hoogen           4730 gr