Finale open N.K karper stok vissen de Sprong en meer……….

( Pat Gayet) de Hengel 5 september ’16.

Aller eerst gaan de felicitaties naar Henk de Vries die ook dit kampioenschap op zijn erelijst bij kon schrijven. Alsof de Sprong het domein van Henk is en bij kans onverslaanbaar als het om titels gaat dit jaar. Zo wist hij dit kalenderjaar ook het federatief kampioenschap vijvervissen met de vaste stok te winnen op de Sprong. Ook Peter Vervaart met een tweede en Peter van Schijndel derde een knappe wedstrijd gevist en de felicitaties. Deze dag voor mij persoonlijk heb ik meer als een takken sport dan van een vissport ervaren. Na het behalen van een finale plaats ook met het N.K koppel aanstaande weekend werd natuurlijk lange tijd uit gezien naar deze ontmoeting op de Sprong. Voor mij natuurlijk geen onbekend viswater en bekend met de grillen die deze put je de haren doet rijzen zelfs op mijn kale kop. Voor deze finale mij optimaal voorbereid en uren gemaakt met beste vangsten. 23 vissers van de 26 finalisten kwamen opdagen dus hoeveel kans heb je om die titel te bemachtigen want dat is waarom wij allemaal die wedstrijd vissen. Hoeveel kans heb je om geen vis te vangen na diverse succesvolle oefen sessies. Nu moet ik bekennen dat het wedstrijd vissen mij weinig heeft opgeleverd de laatste tijd. De laatste 3 zondagen in totaal 2 vissen en drie aanbeten. In Siebengewald bij de Heisnutters was het Eddy van de Hoogen die met de koningstitel aan de haal ging en de laatste wedstijd mij het nakijken gaf en op de tweede stek achter liet. Restte mij niets anders dan hem de hand te drukken en te feliciteren. Het is alsof de duvel er mee speelt en andere plannen heeft met mij. Met stek nummer 30 dacht ik niet slecht geloot te hebben en zie dan ook uit naar deze strijd.

De Spong 2016 006

Natuurlijk ook diverse top sets klaar om in de margin te vissen daar in het kantje vissen vaak de dikste vissen opleveren. Al bij het peilen kom ik tot de ontdekking dat mijn plek voor problemen gaat zorgen daar ik blijf haken en er takken liggen. Voor zover bekend is hier op deze stek nooit een probleem geweest. Het kan natuurlijk zo zijn dat met het gure weer en harde wind takken zich verplaats hebben en precies mooi op mijn vis plek verzameld hebben. Wat ik deze dag dan ook het meeste vang zijn van die oude dooie takjes en blaadjes en andere rotzooi aan de haak. Af en toe denk je een mooie aanbeet te krijgen en hangt er zo een dooie tak aan je lijn. Natuurlijk geef je niet op en blijf je doorvissen. Maar goed dat ik nog wat onderlijnen geknoopt had en meerdere worden van de hoofdlijn getrokken. Het vervloekte woord en zooi word dan ook menig keer geuit zij het niet vol uit. De wind vol van voren en het vissen op volle lengte bij tijd en wijlen onmogelijk maakt is niet waar ik alleen mee te kampen heb. Het is dan ook kantje vissen. Heb ik natuurlijk volop geoefend maar ook daar is het niet pluis en weet ik geen enkele vis te strikken en is het voor mij deze dag even slikken. Geen kampioen en moet ik het aankomend weekend maar beter doen met de finale van het open N.K koppel karper stok vissen. Samen met John Noordzij zijn wij erbij en maakt mijn koppelmaat mij misschien wel blij.

Groetjes Pat.  www.dehengel.nl en www.visschool.nl   E: patapart@gmail.com