Guido Janssen wint open stok wedstrijd HSV de Heisnutters.

Guido Janssen wint open stok wedstrijd HSV de Heisnutters.

( Pat Gayet ) 29-4-2017 Siebengewald

Wat hengelsport zou moeten zijn op visvijver de “Vislust” kunnen we de laatste weken de sport wel vergeten al hier. De zoveelste wedstrijd waarin de vissen het af laten weten en de vangsten nihil zijn. De ware reden weten we eigenlijk allemaal wel en geven wij de schuld maar aan de weeromstandigheden. Veel twijfel en niet alleen bij mij om wel of niet deel te nemen. De reden om wel aan te sluiten is simpelweg dat ik verzot ben op vissen en niets gegarandeerd is. Het deelnemersveld vandaag verdeeld in 3 vakken waarvan 2 met ondiepe stekken waar jammer genoeg ik ook weer moet zien te dealen. Veel valt er niet over de wedstrijd te vermelden en zat het merendeel van de vissers met de handen over elkaar met uitzondering van Eddy v d Hoogen. Met voorntjes in het vizier wist hij met een 80 stuks en bijna 2kg de winst in zijn vak te pakken. Met 1 brasem en enige beet na 6,5 uur 2e plaats. Dan was er nog de vangst van een voorntje en de vis op in dit vak aan de boskant.

Achter het eiland ook een vak 5 en lang wachten op de vis kist. In dit geval niet voor mij en was ik zo slim om na 2 uurtjes de makkelijke tuinstoel uit de wagen te halen en merendeels de dag daarin onderuit gehangen in het zonnetje. Heeft helemaal niets met de instelling te maken als meer met de verwachting van het viswater. De vangst van een jonge snoek op de pier was eigenlijk de grootste hilariteit op de vijver. Gelukkig werd er wel vis gevangen in dit vak en ving Dennis Vorstenbosch 3 karpers en een brasem goed voor de winst.

Bij de kantine op de diepere stekken waren gelukkig meer aanbeten te melden en wist Guido Janssen een gewicht van 8kg bij elkaar te vissen en winnaar van de dag te worden . Dennis Derksen de 2e plaats kantje boord met de nr 3 en 4. Veel viel er vandaag weer niet te wegen en was het wachten op de uitslag bij de prijs uitreiking. Eerst werd Dennis Derksen nog de clubbeker overhandigd die hij afgelopen week wist te winnen en de beker niet aanwezig was. Guido de felicitaties met de winst in deze wedstrijd gesponsord door Betervissen Hengelsport Boxmeer. Uiteindelijk nog een troostprijs in de vorm van een dikke cadeaubon bij de verloting voor mij. Alle 16 deelnemers bedankt voor de deelname want zonder vissers geen missers.

Uitslag.

Vak A

1 Guido Janssen     Steiger 6    Gewicht   8010 gram

2 Dennis Derksen                 11                   2805

3 Jeremy Parkinson             8                     2475

4 Henk Verwoert               10                    2265

5 Lei Brouwers                     9                        0

6 Cor Kempen                       7                        0

Vak B

1 Eddy v d Hoogen             13                1950

2 Willy Lamers                     15                965

3 Johan Groenewald           16                  80

4 Marcel Mathiesen           14                   0

5 Antoon Peters                   17                   0

Vak C

1 Dennis Vorstenbosch       25                4525

2 Joop Pouwels                    27                1625

3 Pat Gayet                           26                  0

4 Arie v Ham                         24                  0

5 Roel Seykens                       28                 0

Groet Pat.

Meer info: www.dehengel.nl/ www.visschool.nl