JBS maakt het waar en krijgt Pat het voor elkaar.

Eerste koningswedstrijd HSV de heisnutters Siebengewald.

(Pat Gayet) de Hengel. 29 mei 2016 visvijver “Vislust”.

Kwart voor 6 in de morgen word ik wakker gepiept en moet ik eraan geloven op te staan na een late avond muziek workshops op de djembe. Een energie vretende hyper actieve Jeugd voetballers(sters) op zomerkamp. Nu in alle stilte de boel bij elkaar zoeken en op naar de rust aan de waterkant. Weer treffen we het met het weer al hier in het Zuid -Oosten van het land.

Er worden 4 wedstrijden gevist voor de titel. Daar onder valt dan een afval wedstrijd om je slechtste resultaat weg te strepen. Gevist word er in 3 vakken van 7 vissers waarvan er 2 vakken op de grote vijver plaats vinden. Het andere vak hengelt op de kleine vijver. Ieder vak zal dan ook aan de beurt komen om op de andere vijver zijn wedstrijd te vissen. Diegene die het hoogste gewicht bij elkaar weet te vangen mag zich koning van de vereniging noemen. Met 21 deelnemers een aannemelijk aantal om te strijden. Voor de eerste keer zal ik deelnemen bij deze vereniging en ben als geen ander bekend met het viswater. De laatste week was het gedrag van de vis met de dag anders en moest je goed je best doen om de aanbeten te krijgen. Natuurlijk was de constant wisselende luchtdruk en wispelturige windrichting daar de grootste boosdoener van. Zo werd het voor velen vandaag een lange zit en konden zij de eerste wedstrijd met een nul afschrijven. Gaande de wedstrijd kon ik goed waarnemen hoe de zaken er voor stonden en was het aan de overzijde erg stil en alle vissers met de armen over elkaar wachtende en hopende op wat actie. Slechts een 2 tal aanbeten konden in dat vak  verzilverd worden door 2 vissers. Op de kleine vijver was het ook niet veel beter en werden ook daar nullen genoteerd. Toch ook een vangst van rondom de 4kg op 2 stekken.

Koning 2016 007

In het vak waar ik zat was het eigenlijk niet veel anders en konden slechts 2 vissers een vis aanbieden om te wegen. Door mijn vele sessies en lok voer ( JBS) hier op de vijver kon ik vandaag ook weer de vruchten plukken. Waar iedereen geen vis actief kon krijgen bewees Junky Brown Secret weer zijn kracht. Mede met het actief bezig blijven met het aanbieden van het aas leverde het mij de aanbeten op en kon ik een 7 vissen aan de haak te slaan. Zeker geen makkelijk verhaal vandaag en wist ik dat ik heel secuur moest vissen . Jammer was vandaag dat de kleinere vis het lok voer massaal opzocht wat op zich niet erg is, als wel dat een snoek de gehele wedstrijd ook over mijn voerstek aan het jagen was en zeker de grotere vis ook afschrikte om rustig te azen. Met de vangst van 1 brasem, 1 zeelt en 5 karpers bracht ik 9,850 gram in de waag en sta voorlopig aan de top van het klassement.

Helaas kan ik geen deelnemers veld benoemen en ook geen uitslag geven over de resultaten daar de wedstrijd organisatie die niet vrij wil geven. Zondag 12 juni ’16 staat de volgende op de kalender en ga ik zeker weer mijn best doen om die titel binnen te halen. Dan staat er nog eerst op 4 juni ’16 op visvijver de Vislust de open marathon op het programma en zal het met een volle vijver een mooie clash worden. Iedereen succes met het vissen en anders eens met JBS aan de slag, weer de winnaar van de dag.

Groet Pat. www.dehengel.nl en www.visschool.nl  Info: patapart@gmail.com