Koningsvissen HSV de Heisnutters. Hoe bizar vissen soms toch kan zijn!

( Pat Gayet ) 12-juni-2016 de Hengel ( Siebengewald).

Alle voortekenen waren goed om een best resultaat neer te zetten met de 2e wedstrijd om de koningstitel op visvijver de Vislust in Siebengewald. Om 7 uur in de morgen de loting voor de verdeling van de 3 vakken waarin gevist word. Voor mij deze keer dus op de oude vijver en met 2 geslaagde oefensessies zie ik het met vertrouwen tegemoet. Al helemaal als ik ook nog steknummer 6 trek waar ik daags te voren in 4 uur 18 brasems ving. Ik weet dus precies wat mij te doen staat en verander natuurlijk niets van mijn tactiek en ga verder waar ik gestopt was. Zelfs het peilen zou niet nodig geweest zijn maar check het toch nog maar even. 3 vakken met 7 vissers waarvan 14 op de grote vijver. De omstandigheden zijn ideaal en is er ook vrijwel geen zuchtje wind te bekennen.

koning bizar 001

1 deelnemer haakt al direct af na de loting en weigert zijn getrokken stek te bemannen daar hij totaal geen vertrouwen heeft om daar een aanbeet te krijgen en zegt dat hij zich alleen maar zou ergeren de gehele wedstrijd. Zo maakt iedereen zijn keuze maar niet geprobeerd is altijd mis geschoten zullen we maar zeggen. Om 8 uur het begin signaal en vissen maar en dan wachten op de eerste aanbeet. Het uur verstrijkt en gebeurd er helemaal niets. Het is altijd wachten denk ik maar en zullen de vissen toch wel in aantocht zijn. Van de gesprekken verneem ik dat er een visser is die er reeds 3 in zijn net heeft liggen en tegen over mij hangt er ook een aan het elastiek. Met nog 3uur te gaan geen nood aan de man maar een melding van wat beweging op de voer stek is hard welkom. In de vakken op de grote vijver is het ook niet makkelijk om een vis op het droge te krijgen en verkiezen enkele ervoor om wat voorntjes proberen te vangen. Veel gewicht brengen die echter niet op de kaart. Eddy van de Hoogen weet het in zijn vak klaar te spelen een gewicht afgerond naar beneden van 11kg te vangen. Is daarmee ook alle andere vissers in dat vak vele kilo’s voor. Een inhaalrace voor Eddy die niet wist te scoren in de wedstrijd op de oude vijver. Ook in het andere vak was de vis niet thuis en werden er slechts 2 brasems gevangen door 2 vissers.

In mijn vak was het niet veel anders. Pas na twee en een half uur vissen kreeg ik een eerste aanbeet en was een platte die ik eindelijk kon scheppen. Gelaten maar volop geconcentreerd de resterende tijd aan de gang. Nogmaals een top set opgebouwd in het laatste half uur met een opslag van 2meter bracht ook geen verandering en wilde de vis simpel weg niet vreten en niet in beweging te krijgen. De laatste 10 minuten terug naar onder de top en sla een aanbeet mis door verrast te vroeg aan te slaan. Snel nieuwe paste op de haak en krijg direct een volgende aanbeet die mijn 2e vis op leverde. Helaas is de tijd verstreken nu de vis wel daar is en is het toch echt hengels hoog en inpakken. De eerste donderslagen kondigen ook al de weeromslag aan die deze dag ook zou komen. Ondanks de magere 3kg in het net niet geheel ontevreden en nog steeds zij het nipt aan kop in het klassement met Eddy v.d Hoogen op de hielen. Niet wat ik verwacht had vandaag en zo zal het altijd blijven. Bizar dat vissen.

Groet Pat.

Meer info: www.dehengel.nl / www.visschool.nl  of patapart@gmail.com.