Leen v Hees winnaar Bliek wedstrijd op ’t Mun.

( Pat Gayet ) 1-11-2016 de Hengel ( Appeltern).

Deze keer was het volle bak met het aantal deelnemers aan de wekelijkse georganiseerde dinsdag wedstrijd. Voor aanvang van de strijd is er in de kantine van Herberg ’t Mun onder het genot van een bakje koffie de samenkomst sowieso al gezellig en word er lol getrapt. Natuurlijk word de loting weer gedaan met de trekking uit de pet van Henny v d Bruggen en zorgt Perry v Weert voor de administratie zo ook na afloop met de gewichten. Helaas moest op het laatste moment een deelnemer zich toch afmelden en waren het 19 vissers verdeeld in 2 vakken met even en oneven nummers. Ondanks met de wetenschap van een huidige moeilijke visserij alleen maar kenmerkend hoe gepassioneerd zij zijn met dit karper stok vissen. Het stille genieten na een vangst en het verbaal uiten na verlies van de zoveelste karper.

034

Vandaag was het dan vooral het laatste. In de eerste helft voor de pauze was het op het gedeelte van vijver 7 alleen op stek 4 Karsten ? met wat gewicht in zijn net. Een opsomming van het overige resultaat, Perry 2 verspeeld, Twan 2, Pat 1, Alain 2, Theo 1, overige nul. In het andere gedeelte van de vijver wel wat gelukkige vissers en waren het vooral Leen, Bert en Frans die goed in de vis zaten. Goed wil dan wel zeggen een paar stuks en ruimschoots te tellen op 2 handen. De Erwtensoep smaakt en past goed bij de tijd van het jaar en daar de kok nu zelf voor het eerst het karpers stok vissen praktiseerde geen slecht alternatief voor de lunch. Over het geheel genomen was het geen geweldige dag met mooie vangsten.

035

Bijna iedereen wist van de nul af te komen en ving je een karper dan kon de teller zo maar 6 kg aangeven. We willen echter meer als die enkele aanbeten maar weten ook dat de ene dag de ander niet is. Daarom blijven we ons ook aanmelden voor deze meeting . Als het weer dan ook een beetje blijft meehelpen zoals de afgelopen weken is ook zo’n dag als vandaag genieten aan de waterkant onder elkaar. Ondanks de nul van mij ga ik toch met een smile weer op weg naar huis en zat er gewoon niet meer in. Doei en tot de volgende keer maar weer.

De uitslag 1-11-2016 ’t Mun ( Appeltern)

Vak A   oneven nummers.

1 Leen v Hees             39.640 kg