Moeilijke visserij op ’t Mun met karper stok vissen. Alain Goverde Dag winnaar.

( Pat Gayet ) 11-10-2016 De Hengel. Appeltern.

Koud en fris deze morgen en kelderen de temperaturen. Geen grond om thuis te blijven en is mijn vis passie weer aan de beurt na de vele handslagen op de Afrikaanse percussie instrumenten. Vissen en rust in de kop is nu de tijd. In de morgen komt het daglicht al weer laat opzetten en is het spullen laden in het donker. Op tijd vertrekken is het devies want je weet nooit wat je tegenkomt. Zo ook was er veel op onthoud als je van Oss af kwam vanwege een ongeval en kan zo ook je visdag verknallen en dat je pas laat aan de wedstrijd kunt beginnen. In dit geval zou dat later beginnen geen probleem zijn geweest. Met 14 vissers zaten ook deze ochtend weer het merendeel te wachten dat de bel voor etenstijd ging en dan voor beide partijen. Visser en karper. Niemand kreeg nauwelijks een aanbeet en als je die wel kreeg was het een lijnzwemmer. Deze wedstrijd werd gevist in 2 vakken. De even en oneven nummers in vakken verdeeld. Zo is in ieder geval je buurman geen concurrent. Het gaat echter niet alleen om de winst en hoop je dat je gewoon lekker kunt vissen en je visje vangt. Persoonlijk kom ik er achter dat het niet deelnemen in het wedstrijd circuit mij parten gaat spelen en het gevoel geeft dat ik achter loop. Het vissen blijft zich innoveren en alleen vissen levert nou eenmaal minder informatie op. Ook het aasgedrag en wat het beste aas is voor de vele verschillende vijvers blijven dan ook een vraagteken voor mij en kan wat informatie dan ook geen kwaad om mij weer wat verder te helpen. Een paar tips van Pascal Habes die ik dan ook dankbaar in mijn zak steek. De tips natuurlijk.

11-10-2016-mun-001

Als het inmiddels al weer middag uur is heb ik slechts een aanbeet gehad en haak ik een schubkarper in zijn bek. Kassa denk ik dus, zij het dat hij zich bij het scheppen toch weet te bevrijden en neem ik dat mezelf dus kwalijk voor deze echte gemiste kans waar iedere vis telt en zou ook later blijken. Verlies ik een lijnzwemmer jammer dan. Niet iedereen zat op zijn handen waren het niet Eric van Nuenen en Frans van Berkel tegen over mij op de tong van de vijver. Vooral bij Frans was zeker 90 % van de gevangen vis vals gehaakt en gaf hij dat ook ruiterlijk toe. Vrijwel de gehele dag inzetten aanslaan en vis aan de lijn drillen en lossen. In zijn vak wist Frans een 3e plaats te behalen met 36.820 kg. Toch ook weer Pascal Habes die ze wel in het hoekje wist te vangen de plek die niet meer zo heel populair was de laatste tijd. Een 2e plek met 37.560 kg. Alain Goverde wist tussen de bomen zijn plek weer goed uit te buiten en presteert het als geen ander om louter de dikke karper te vangen. Met 10 stuks toch weer 44.800 kg en goed voor de dag winst met het hoogste gewicht.

In het andere vak was Eric van Nuenen de grote man met een gewicht van 40.680 kg en vele geloste lijnzwemmers. Henk Erven naast mij gezeten met 5 karpers 19.420 kg een 2e plek en Huib Bergman 3e met 14.900 kg.

11-10-2016-mun-003

Perry v Weert ving 11 stuks ware het niet echte zwaar gewichten met een totaal van 18.540 kg. Peter van Berkel kreeg een netje toegeschoven door mij om de graskarper te kunnen netten na een worsteling van een 20 minuten en ruïneren van de vis stek. Kon die toch een 8 á 9 kg bijschrijven en zijn laatste aanbeet voor een totaal van 13.520 kg. Alle overige vissers moesten het met een paar vissen doen en was het afhankelijk wie de dikkere had. Mijn deel deze dag slechts 4 karpers en wist ik niet meer uit mijn stek te halen dezelfde als verleden week. Misschien met de tip van Pascal volgende week daar weer maar dan met meer ( vis).

Uitslag 11-10-2016 ’t Mun vijver 7

Vak A.

1 Alain Goverde         44.800 kg

2 PascalHabes           37.560

3 Frans v Berkel         36.820

4 Twan v Berkel         27.040

5 Perry v Weert         18.540

6 Jan v d Riet             13.260

7 Pat Gayet                 9.260

Vak B

1 Eric v Nuenen         40.680

2 Henk Erven             19.420

3 Huib Bergman         14.900

4 Peter v Berkel         13.520

5 Sjef Steek                 12.060

6 Jan v Wanroy         n.Gewogen

7 Rien Manders         n gewogen

Groeten Pat Gayet.

Meer info: www.dehengel.nl .