Pascal Habes nipt naar de winst op ’t Mun.

( Pat Gayet ) 6-10-2016 De Hengel. Appeltern.

Deze dinsdag was het wederom een prachtige dag om aan het water te vertoeven en worden wij hengelsporters verwend met de mooie najaar dagen. Mijn vrije dag word dan ook zeker aan de vissport besteed. Op naar ’t Mun dus, waar nog 11 vissers bijeen komen om een onderlinge wedstrijd te beslechten met karper stok vissen. Daar Pascal Habets verhinderd is om met de loting aanwezig te zijn trekt Alain Goverde zijn stek uit de hoge pet van Hennie v d Bruggen. Om 8.45 uur als iedereen zowat klaar is met het opbouwen meld ook Pascal zich aan het water en word er besloten om een kwartier later te beginnen dan 9.00 uur. Vol verwachting zit iedereen zoals altijd er weer klaar voor met optimale voorbereiding en aanval plan. Zouden ze deze keer dan wel in de ochtend uren te vangen zijn en dan zeker voor mij daar de laatste wedstrijd in de morgen eindigde met nul aanbeten.

6-10-2016-002

Bij het verstrijken van de eerste helft is de conclusie dat er weinig stekken zijn die wat gewicht opbrengen. Frans Wulterkens, Twan v Berkel en pascal Habes hebben een bevredigende start gehad met vangsten tegen de 7 stuks. De anderen moesten dan maar na de pauze wat tegengas geven. De vangsten zouden dan ook beduidend beter zijn. Voor mij was een aanbeet 10 minuten voor de pauze een bemoedigende vangst voor later. Eerst maar gezamelijk aan tafel en word met een lekkere biefstuk onze eigen honger gestild. De laatste happen nog weg werkend staat het gezelschap al weer klaar om aan de gang te kunnen. Half 2 en nog 4,5 uur te gaan met natuurlijk nog alle kansen voor iedereen. Het vangen van 1 vis kan je 1 kg opleveren of 6kg en meer. Frans tussen mij en Hennie in gezeten op de korte kant ten oosten weet na de middag zijn totaal knap te verbeteren naar een totaal van 61.470 kg en een tweede plaats te behalen. Hennie in de hoek vangt zijn visjes ook wel en blijkt niet het aantal maar het gewicht van de karper van belang. Hij valt dan ook net buiten de prijzen op een vijfde plaats met 47.540 kg. Voor mij een plek in de achterhoede en no problem. Ook ik kwam in de aanbeten? Veelvoudig mijn pen zien vertrekken en niks aan de haak. Natuurlijk mijn best blijven doen en6 karpers die mij een totaal gewicht geven van 22.640 kg. Twan van Berkel tegen over mij op de tong haalt met 48.660 kg een vierde plaats. Alain Goverde op de zelfde plek gezeten waar hij vorige week won viste nu ook weer een dijk van een wedstrijd en behaalde 60.260 kg voor een derde plaats.

Man of de match werd Pascal Habes die wederom aantoonde een klasse hengelsporter te zijn en niet alleen vanwege zijn prestaties. Altijd de rust aan het water, geen kapsones en bescheidenheid zijn beste eigenschappen voor een visser. Ook aan tafel als ik waardering op breng voor zijn vangsten doet hij dat af met ik heb ook een goede stek en kenmerkt het zijn karakter. Met 62.120 kg werd het heel nipt en kan er maar een winnen. In dit geval proficiat Pascal. Iedereen was snel gevlogen na de wedstrijd en was het dan ook snel laat. Volgende week staat er weer een op het programma. Dinsdag karper stok vissen op ’t Mun. Opgeven bij Alain Goverde zie Facebook.

Uitslag 6-10 2016   Vijver 7 Appeltern

1 Pascal Habes             Stek  5     62.120 kg