Pascal Habes winnaar op ’t Mun Appeltern.

( Pat Gayet ) de Hengel. 19 april ’16.

Op dinsdag word er vrijwel wekelijks een wedstrijd georganiseerd door Alain Goverde en Perry van Weert. Door mij weer eens geprofiteerd van deze gelegenheid om deel te nemen in het karper stok vissen mijn favoriete onderdeel van de hengelsport. Mede doordat ik niet altijd in de mogelijkheid ben om deel te nemen is het dan ook des te leuker om weer eens op een echte karper vijver te vissen. Daarbij is het ook leuk om veel vissers weer eens terug te zien als je al lange tijd niet in het circuit mee gevist hebt.

Om 8 uur heeft iedereen zich verzamelt in de herberg en kan er geloot worden. Met stek nummer 1 denk ik dan ook een beste plaats te bezitten en ben bekend met deze stek in de hoek rechts aan de noordzijde van de vijver (7). Dat worden dus 3 verschillende top setten daar ik ook vis verwacht op 11 meter tegen het kantje. Zo heeft iedereen zijn voorbereidingen en verwachtingen van zijn vis stek. Als om kwart over negen het sein word gegeven kan het lok voer gebracht worden en is het afwachten of er ook karper komt azen op de plek. Helaas is er tot aan de pauze om half een weinig te melden en heb ik slechts een aanbeet gehad en 1 karper kunnen scheppen.

't Mun 2016 april 008

De gehele linkerkant van mij heeft het zelfde euvel en niemand heeft dan ook een echte aanbeet gehad. Aan de overzijde is wat meer werk te verrichten en worden wat meer aanbeten verzilverd. De beste vangsten worden op vijver 6 gedeelte gevangen. De pauze is welkom en laat iedereen zich de biefstuk smaken. Valse hoop blijkt er dan ook te zijn in de middag uren en blijft de vis weg ook in de middag uren. Toch blijft het ook een kwestie van niet opgeven zo blijkt ook uit de vangst van John Snijders in de laatste 2 uren waarin hij nog een dikke 29 kg weet te vangen in het kantje en hiermee een behaalde derde plaats. Voordien had hij nog de gehele dag geen teken van leven gezien op stek 5 gezeten net om het bochtje op het Oosten. Ook Rien Manders weet ook op die zijde in de middag de karper te vinden maar net niet genoeg om in de prijzen te vissen. Het is Peter Vervaart die met net geen 19 kg de vierde plaats behaald. Jan pellen heeft met ongeveer 32 kg de tweede plaats te pakken. Het is Pascal Habes die iedereen weer een lesje leert en zelfs een derde leefnet bij moet zetten om geen overgewicht te hebben en weet 55kg aan te bieden. De felicitaties zijn dus aan hem en moet ik het doen met 2 aanbeten de gehele dag en 8,5 kg in mijn net. De vis was er niet aan de Noordzijde en wilde ook niet komen en dan helpt geen een lok voer en ook dus JBS niet waarin ik toch volledig vertrouwen heb. OP een rijtje met Ruud, Perry en Sergio was het daar een lange zit. In totaal slechts 7 karpers gevangen op die kant waarbij Sergio Tempelmans een dril had van 20 minuten met de vangst van een graskarper. Gelukkig werd er op de andere stekken toch wel behoorlijk wat kilo’s aangeboden en kon niet iedereen spreken van een slechte dag. Je moet zoals je ziet dan ook een beetje geluk hebben met de loting. Dat is dan maar voor een volgende keer en probeert deze fanatieke hengelaar het weer.

Groet Pat. www.dehengel.nl en www.visschool.nl  Info: patapart@gmail.com