Pat Gayet dag winnaar op ’t Mun karper stok vissen.

( Pat Gayet ) de Hengel 18-10 2016 Appeltern.

Dinsdag was het natuurlijk weer wedstrijd vissen op vijver 6/7. Daar mijn aantal visdagen nog maar zeer beperkt zijn voel ik me weer helemaal happy en thuis tussen de wedstrijd vissers. Nu voor de vierde keer op rij present en mijn lessen geleerd bij voorgaande edities met matige vangsten. Eindigend in de lagere regionen kon ik niet geheel tevreden zijn met het behaalde resultaat. Het was dan ook noodzaak om vooral in deze koudere periode het vissen verfijnd aan te pakken met een andere strategie. Het zal wel zo zijn dat ik deze dag een beste stek geloot had, maar weet iedereen ook dat de ene dag de ander niet is en je bedrogen uit komt. Aan de voorbereiding kon het in ieder geval niet gelegen hebben. Toch was er een aas soort die ik graag in mijn assortiment wou hebben en helaas niet meer kon bemachtigen.  Voor Jan v d Riet was het dan ook geen punt om een deel van zijn aas af te staan aan mij en geeft dat ook aan hoe ieder zijn visje gegund word ondanks het kompetitie element van deze dag.

t-mun-18-10-2016-008

Vandaag 16 vissers verdeeld in 2 vakken met even en oneven nummers. In de ochtend uren is het nog redelijk aangenaam om aan de vijver te zitten al hoewel een straf windje het voor sommige vissers niet makkelijker maakt. Voor zover ik mee kon krijgen was het tegen over mij gezeten tussen de boompjes Alain Goverde die de eerste vis van de dag aan haak sloeg. Vooral de eerste 2 uren was het voor vrijwel iedereen moeilijk. Dan ben je natuurlijk benieuwd wat het zal gaan brengen daar afgelopen zondag met de wedstrijd Leen van Heesch met 2 vissen zijn sector wist te winnen en de dag qua weer verwachting niet het allerbeste voorspelde. Met de middag pauze om half een mag het resultaat er best zijn en zijn er toch een aantal gevangen en hebben verscheidene vissers meerdere karpers in hun net. De meeste gesprekken gaan dan ook weer over de vele vissen die verspeeld worden. Te groot of wat ik denk gewoon allemaal lijn zwemmers. Vis wel aanwezig maar niet over te halen tot echte aanbeten. Bij mij staat dan de teller op 8 stuks waarvan een gehaakt in de staart. Het was zoeken waar de vis zich bevond en werd mijn hengel lengte 11,5 meter. Met 10 aanbeten een best resultaat. Dan is het tijd om zelf te eten en word mij de tijd niet echt gegund. Als hongerige beren worden de borden schoon gelikt en staan in no time de mannen weer klaar om te vertrekken voor de tweede helft. 13.00 uur en mijn bord nog lang niet leeg prop ik nog maar wat naar binnen om de mannen niet te lang te laten wachten op mij. Met het start signaal worden ook de paraplu’s te voor schijn getoverd en worden wij getrakteerd op een bak water die blijft vallen tot na de weging en het opklaart. De vangsten van voor en na de middag schelen niet zo heel veel vandaag. Meestal was het in de middag beter en lag de oorzaak nu waarschijnlijk bij het verslechterende weer. Alain worstelend met een karper aan de haak en een gemolesteerde paraplu die omgevouwen tegen zijn auto het einde vind. Aan het eind van de wedstrijd staat mijn teller op 13 of 14 stuks en heeft alleen Leen v Heesch meer stuks gevangen. In zijn sector trekt hij hiermee de winst naar zich toe met een totaal gewicht van 42.280 kg. De dag winst gaat echter naar mij met een totaal van 54.920 kg en zal zeker ook een deel van mijn viswijze het verschil gemaakt hebben. Vrijwel helemaal geen lijnzwemmers gehad. 14 gevangen en slechts 3 verspeeld met niet veel meer als 20 aanbeten een top resultaat.

Helaas kan ik geen totale uitslag vermelden daar veel onleesbaar werd door de neerslag bij het wegen. Misschien toch een klappertje de volgend keer en houd je alles droog. Volgende week dinsdag kun je natuurlijk ook van de partij zijn door opgave bij Alain Goverde. Max. 20 deelnemers.

Uitslag en prijswinnaars van de dag. 18-10-2016 ’t Mun Appeltern.

Sector A.

1 Leen van Heesch     42.280 kg

2 Twan v Berkel         34.840

3 Alain Goverde         32.320

Sector B.

1 Pat Gayet                 54.920

2 Perry v Weert         24.600

3 Wil v d Acker           24.160

Groetjes Pat.

Meer informatie: www.dehengel.nl/ www.visschool.nl  of patapart@gmail.com.