Peter en Pat winnen koppelwedstrijd op visvijver “Vislust” Siebengewald.

( Pat Gayet ).16 april ’16 de Hengel.

Het moest er toch nog een keer van komen dat Peter van Schijndel en ik eens weer samen de waterkant opzochten. Peter een absolute fan van het vaste stok vissen en uitkomend voor het Garbolino Team van Alain Goverde. Mooie materialen en professioneel zoals het er uit ziet mag gezegd worden. De koppelwedstrijd was ook een ideale gelegenheid voor hem om eens kennis te maken met deze prachtige visvijver. Helaas was de duur van de wedstrijd slechts 4 uurtjes en kan het ons nooit lang genoeg duren. Na afloop van de match was Peter dan ook laaiend enthousiast over het viswater en zijn mogelijkheden met variabele dieptes.

koppel 16- 4-2016 009

De wedstrijdleiding had besloten om de visplekken uit te zetten aan de boskant waar op de meeste plekken weinig water staat. Om hier niet verder op in te gaan was het dus nummertjes trekken. Jammer genoeg hadden zich slechts 7 koppels opgegeven maar de wedstrijd stond dan ook niet lang van te voren gepland. Omdat er ook nog eens van twee koppels de vismaten ook verstek moesten laten gaan besloten de heren maar een koppel te vormen en dus slechts 6 koppels van start. Van de 6 koppels hadden er 3 een kopplaats. Peter en ik zaten op het ondiepste stuk en 3 steigers verwijderd van de buren. Vanaf vissteiger 21 was het onze werkplek. Iets meer dan een anderhalve meter water en een absolute niet favoriete hoek om te vissen. Maar ja, zo heeft iedereen wel wat op te merken over zijn stek of die goed of slecht is en moet je proberen het maximale er proberen uit te halen en vooral met de ervaring werken die je bezit over het viswater. Niets is dan ook prettiger als je door je team maat gehoord word en samen de wedstrijd vist. Ook het berusten in een stomme zet van mij tijdens het vissen. Even niet geconcentreerd door bezoek wat achter je staat en vragen stelt. Onderwijl krijg ik een aanbeet en vang een brasem van zeker 2 kilo. Heb ik die in het schepnet liggen en onthaak hem. Ik reageer op het gesprek en zet de brasem weer netjes terug in het water zoals ik dagelijks vis zonder leefnet. Stom, weg concentratie, weg vis en misschien wel het verschil voor de winst. Jammer dan en maar weer een ander vangen om het goed te maken. Een makkelijke visserij werd het niet. De echte aanbeten waren zeer zuinig en vooral Peter had last van lijnzwemmers en loste menig brasem. 3 brasems en bijna 5kg op de schaal. Na het cuppen van het  Junky Brown Secret lokvoer waar wij natuurlijk beiden mee de wedstrijd in gingen kwam bij Peter het eerst de vis op de stek maar verrekte het om een aan beet te maken. Al na een kwartier kreeg ik een eerste aanbeet op de Paste en was een schubkarper van 2,5 kilo het haasje en was de nul weggepoetst. Daarna was het ook voor mij een 3 kwartier wachten op de volgende aanbeet. Het blijft altijd spannend als je weet dat de vis er ligt en je ze niet echt gehaakt krijg. Tegen het einde van de wedstrijd was de vis ook vertrokken het laatste half uur en mochten er geen aanbeten meer zijn. Met 6 stuks in het leefnet en 1 weer netjes terug gezet toch een totaal van 10,5 kg en genoeg voor de overwinning met een totaal van 15,5 kg.

koppel 16- 4-2016 010

Het samen gaan koppelen van Eddy v.d Hoogen en Rene Wijnen bracht hen de 2eplaats met net geen 10,5 kg en 225 gram meer als de nummer 3. De eerste 2 mochten een envelop in ontvangst nemen met de sportieve felicitaties. Een best initiatief van de Heisnutters om een koppelwedstrijd te organiseren en voor herhaling vatbaar zeer zeker en misschien ook open deelname en promoot je de visvereniging en zijn viswateren. Peter en ik staan in ieder geval weer samen klaar en maakt het geheim het waar.

Groet Pat en Peter bedankt. www.dehengel.nl en www.visschool.nl

Info: patapart@gmail.com