Prachtige openingswedstrijd op de Slothoeve in Vinkel.

Prachtige openingswedstrijd op de Slothoeve in Vinkel.

( Pat Gayet ) de Hengel 15 April. Boxmeer.

Op invitatie van team Goverde was ik de gelukkige visser die deel kon nemen aan de openingswedstrijd karper stok vissen op de nieuwe vijver. Natuurlijk enige spanning bij de uitbaters van dit bijzondere hengelsportcomplex hoe het vandaag zou uitpakken. Voor het eerst zou de vijver onder volle bezetting de druk ervaren van de meest gelouterde karper stok vissers. Een unieke visvijver voorzien van eilandjes voor iedere vissteiger aan weerszijde van de vijver. Aan de begroeiing rondom de vijver word hard gewerkt om het zo natuurlijk mogelijk aan te brengen. Het heeft natuurlijk ook nog allemaal zijn tijd nodig om wat volwassen te worden als ook het visbestand.

Met 27 deelnemers en 24 visplaatsen waren er een 3 tal koppels gevormd om iedereen te kunnen laten deelnemen. Dat de aanvangstijd wat uitliep door het openingswoord werd niet gemaald en wilde iedereen er alleen maar een mooie sportieve dag van maken en hopelijk te ontdekken hoe deze vijver aan gepakt moest worden. Met de eilandjes naast en voor de steigers voldoende mogelijkheden om op elke diepte de vis te ontdekken en dat in je voordeel te laten gelden. Met mijn vissteiger in het midden van de vijver op nr 18 ook voor mij een raadsel of dit goed of slecht is en geld dat voor iedereen. De eerste helft gaat vrij snel voorbij en levert een poging op het diepe stuk mij weinig vis en blijf eigenlijk te lang hangen op die stek. In het kantje vissend kan ik het voor de pauze nog enigszins goed maken met 12 kg. Daarmee heb je behoorlijk wat vissen in je net met karpertjes van een 250 gram en uitschieters naar 2kg en meer die op dit water huizen. Met de eerste weging gaat de gevangen vis weer terug de vijver in en heeft dat duidelijk invloed op het verdere verloop van de wedstrijd. De rust is verstoord en kun je je tactiek van de aanvang overboord gooien en is het weer opnieuw zoeken naar de vis. Nu blijf ik het te lang kort proberen en verspeel veel tijd daarmee als ik ontdek dat ik naar het eiland toe moet maar reikt mijn 11 mtr hengel daar niet genoeg voor. Dan maar met een lange opslag tegen het eiland aan vissend en word het speed vissen en achter elkaar de ene na de ander vang en met weemoed het signaal van laatste minuut hoor. Dit is fun en voor iedereen vis in het netje. Met mijn 8e plaats ( 30 kg) in dit deelnemersveld ben ik uitermate tevreden. De eerste plaats voor Ryer Kros. Ronny v.d Burgt 2e en Vicco Baltussen 3e. De totale uitslag is terug te vinden op wedstrijdvissen.nl.

In mijn opinie voor wedstrijdvissers een uiterst sportieve eerlijke visvijver waar iedereen vrijwel gelijke kansen heeft en met de gastvrijheid van Arnold met zijn team daarom heen reden genoeg om terug te keren.

Groet Pat.

Meer info: www.dehengel.nl/ www.visschool.nl/ patapart@gmail.com