Spannende strijd op de Sprong met Frans Wulterkens als winnaar.

( Pat Gayet ) de Hengel 16-5-2017 Rijkevoort.

Een prachtige dag deze dinsdag en een toenemend aantal karper stok vissers die zijn komen opdagen om aan deze wedstrijd deel te nemen. De karpers worden meer beweeglijk en de paaitijd is hier ook begonnen en willen de mannetjes hun hom kwijt. 14 vissers die zich hier niets van aan trekken en ze alleen maar aan de haak wil slaan maar dan wel op de juiste manier in de bek. Er worden momenteel ook bijna net zo veel vissen gelost als gevangen door vals haken. Het vervelende daarbij is dat er veel tijd in het drillen gaat zitten met een slechte afloop en moet je niet je goede humeur dreigen te verliezen. De loting om 8 uur om de stekken te verdelen, de boel opbouwen en kwart over 9 het signaal waarmee de wedstrijd een aanvang heeft gekregen. Iedereen cuppen wint et mogen geen ballen voer gegooid worden. Mijn eerste inzet en nog geen 5 seconden voorbij of ik heb al de eerste aanbeet en een mooie spiegel aan de dril. Een betere start kun je je natuurlijk niet wensen. Ook de 2e laat niet lang op zich wachten maar valt het stil bij mij. In dit vak B word hier en daar wel wat gevangen en zijn het de kopplaatsen en ik die bij de pauze 5 of meer vissen in het net hebben. Henk op de kop op steiger 29 moet het ook doen met een recreatie visser die1 steiger met ruimte over laat en met de pellet wagler aan de slag gaat. Eigenlijk in het nadeel van Henk want de pellets vliegen alle kanten op. Toch is het heel normaal dat de recreant ook kan aanschuiven op de vijver die commercieel is en juist ook voor de recreanten toegankelijk moet blijven natuurlijk. In het andere vak zijn niet de favoriete stekken in het voordeel en laat Frans Wulterkens zien dat hij niet hoeft te twijfelen over zijn viskunsten en het vertrouwen een beetje kwijt was. Peter Vervaart hoef je niets wijs te maken op de Sprong en laat vandaag ook weer zijn klasse zien en word het een nek aan nek race om de winst met Frans. Na de pauze werd de vis zeker actiever op de vijver en werd er bijna door iedereen vis gevangen. IN vak B gaat de strijd om de winst tussen Henk en Thijs op de kop plaatsen. Minder vis maar meer gewicht bezorgt Thijs de winst met 37.660 kg. Het gesprek van de dag lijnzwemmers en vals gehaakt die weer verloren gingen. Ook de middag pauze kwam ter sprake om de kroket aan de steiger bezorgt te krijgen en wat eerder met de wedstrijd te eindigen zodat na afloop de mensen nog heel even kunnen blijven hangen en niet als een speer begrijpelijk op huis aan gaan een lange reis voor de boeg hebbende.

De vis komt los op de Sprong getuige de 320 kg met een gemiddelde van 26,5 kg per visser. De vijver warmt op en misschien jij ook om eens deel te nemen zomaar op een doordeweekse dag.

Uitslag 16 Mei.

Vak A

1 Frans Wulterkens.       Steiger   5     gewicht 49.640

2 Peter Vervaart                             9                    48.924

3 Heinz Drecher                               8                    27.940

4 Kevin Peters                                 11                  20.240

5 Andreas Tuk                                 7                    19.220

6 Willy Lamers                                 10                     5.120

7 Rosario                                      6                          0

Vak B

1 T.L                                               23                      37.660

2 Henk de Vries                           29                       22.860

3 Onne Visser                             26                      22.220

4 Jo Adrialo                                 28                       19.020

5 Roel Seykens                           24                       17.220

6 Pat Gayet                                 25                       26.340

7 Dennis Derksen                       27                       12.660

Groet Pat.

Meer info; www.dehengel.nl/ www.visschool.nl/ patapart@gmail.com.