Twan v Berkel weer naar de winst op ’t Mun.

( Pat Gayet ) 15-11-2016 de Hengel ( Appeltern)

Deze dinsdag met de Bliek wedstrijd karper stok vissen met 11 deelnemers wat minder bezet als doorgaans het geval is. In overleg werd besloten om toch maar met z’n allen weer plaats te nemen op vijver 6/7 en niet de rivier er bij te betrekken. Achter af misschien niet de beste keuze als we het resultaat bekijken met het aantal gevangen vissen. Toch werd alles in het werk gesteld om iedere visser een zo goed mogelijke stek te geven en werden de beste stekken op de vijver uitgezocht en van een nummer voorzien. Na het loten van de stekken weet je eigenlijk op voorhand al dat de stekken 1 en 2 om de overwinning zullen gaan strijden en de overige stekken voor de laatste ereplaats gaan knokken. We kunnen zo wie zo van geluk spreken dat we het vrij droog houden vandaag en de paraplu in het foedraal kunnen laten.

15-11-2016-t-mun-003

Om 9 uur is de aanvang en kunnen de bolletjes gecupt worden en is het hopen op wat actieve hongerige vis. Perry v Weert op het puntje gezeten vangt met zijn eerste 2 inzetten gelijk 2 karpers en meteen vol optimisme voor de rest van de dag. Aan mijn rechter kant zie ik dat ze op de stek 1 /2 ook in de vis zitten zoals verwacht en dat er ook meerdere gelost worden wat ook normaal is en meestal lijn zwemmers zijn. Voor de rest is het op de vijver beangstigend rustig en word door iedereen gezocht naar het juiste aas en stek waar ze zich bevinden. Zelf krijg ik voor de pauze 2 aanbeten waarvan ik 1 karper vang en de ander een lijnzwemmer is die verloren gaat. Bij Perry is het optimisme ook omgeslagen en heeft geen enkel teken van leven meer gezien. Frans v Berkel is natuurlijk weer aan het lopen en met zijn vlotte babbel de andere de les te lezen en op onderzoek gegaan als bij hem de aanbeten ook uitblijven. Pauze en is de snert welkom en lekker als opwarmer voor de 2e helft. Natuurlijk is alles nog mogelijk en heeft Twan van Berkel op stek 2 met 5 stuks de leiding samen met Jeroen Peters op 1. Behalve voor beide heren veranderde er niet veel meer en moesten de meeste vissers het doen met 2/3 of 4 vissen en was het maar de vraag wie de dikste in zijn net had liggen. Uiteindelijk wist Frans v Berkel met 3 vissen en een totaal van 16.520 kg de derde plaats te behalen. Mijn 4 stuks brachten minder op de schaal en werd het voor velen heel close in het klassement. Spijtig voor 2 vissers was er helemaal geen eer te behalen ondanks die maximale inzet gedurende de gehele wedstrijd. Persoonlijk kan ik toch blijven genieten van het hele spelletje en zeker deelnemen indien mogelijk. Tot volgende week maar weer en de visjes zullen we maar zeggen.

Uitslag 15-11-2016.       Stek        Kg

1 Twan v Berkel               2             33.140

2 Jeroen Peters               1            28.380

3 Frans v Berkel               6            16.520