Verrassende afvallers bij 2e halve finale N.K karper stok vissen de Sprong.

( Pat Gayet ) 1 mei ’16 de Hengel. Visvijver “de Sprong”.

Vandaag de andere helft van het deelnemers veld op de vijver met in totaal 22 man verdeeld over 2 vakken. Dit keer werd de wedstrijd door mij gade geslagen van af de zijkant. Gisteren was het al een moeilijke visserij en benieuwd hoe het deze dag zou vergaan. Veel geoefende hengelaars in het karper stok vissen en bekend met het viswater en de uitdaging op hun gelote stek aangaan. Denk je een goede stek getrokken te hebben kun je zo van je voetstuk vallen. Zo meedogenloos de Sprong kan zijn. Ook vandaag was het serieus de handschoen oppakken en de juist manier vinden om een vis aan de haak te slaan. De vele lijnzwemmers kunnen je ook moedeloos maken en dat je al je van te voren bedachte tactiek over boord gooit. In de eerste uren word duidelijk dat het een echte strijd gaat worden en zijn er slechts een paar vissers die wat weten te vangen. Vooral aan de kant van de wilgen is het treuren. Slechts 2 man weet de 10 kg grens te overschrijden en is het Peter Vervaart op steiger 11 met 21.200 gram winnaar in het vak. Peter van Schijndel vist met 13.320 gram zich naar een mooie 2e plaats vanaf steiger 3.

1 mei de Sprong 010

In het andere vak weet Wil van de Riet ondanks veel tegenslag met vastzitten en niet het geduld te verliezen zich naar de winst te vissen met 26.300 gram. Tiny Slaats werd beste2e met 16.540 gram. In beide vakken was het verder veel harken om een vis bij elkaar te krijgen. Veel spanning uit eindelijk bij de weging en moest er in een vak zelfs geloot worden om de laatste finale plaats die te vergeven was. Maar liefst 2 topvissers in het karper stok vissen en beide commercial visser van het jaar geweest het veld moesten ruimen. Guus Peters kon het niet voor elkaar krijgen vanaf steiger 10 en de finale zal moeten missen. Zo ook Jeroen Andernach die ook niet het geluk mocht hebben bij het loten tegen Eric Essers en beiden precies het zelfde gewicht hadden. Dit maal pech voor beide heren die anders echt wel hun mannetje staan bij diverse wedstrijden.

De felicitaties zijn dan ook voor de gekwalificeerden naar de finale in september op de Sprong en dank naar Frans Wulterkens en de vlekkeloos georganiseerde wedstrijd en de gastvrouwen die na de game altijd met een lekker hapje een ieder te weten gastvrijheid geven.

De uitslag 1 mei 2016

Vak A.