Vico Baltissen en Tiny Slaats winnen N.K koppel vaste stok op de Sprong.

( Pat Gayet ) de Hengel 12-5-18 Boxmeer Visvijver de Sprong.

Een jaarlijks terugkerend evenement is het karper stok vissen N.K koppel op de Sprong. Een wedstrijd waar ik ieder jaar graag van de partij ben. Daarbij zijn er onder de deelnemers genoeg vissers die hun sporen reeds verdiend hebben en een uitdaging zijn om daar de strijd mee aan te gaan samen met mijn koppelmaat John Noordzij. De Sprong natuurlijk mijn thuishaven en menig sessie gevist afgelopen week. Wederom blijft visvijver de Sprong totaal onvoorspelbaar en word het een dag van de vis bijeen sprokkelen en de hoop nooit opgeven. Een mooiere visdag qua weertype konden we ons niet wensen en waren de omstandigheden voor iedereen vrijwel ideaal voor het stokvissen. De succesvolle aaskeuze van afgelopen week werd volledig genegeerd en was het een stroeve start van de wedstrijd voor mij. Gelukkig kwam John op zijn afstand wel in de beet en wist een aantal karpers buit te maken. Zo zijn er op de vijver slechts een paar koppels waarvan wij kunnen zien dat hun lijnen strak staan en denken wij na 3uur vissen dat wij veel goed te maken hebben. Pas na 3 ½ uur krijg ik mijn eerste aanbeet en is ook eindelijk wat vis op mijn plek gearriveerd. Dan word mijn geduld beloond en kan ik ook een bijdrage leveren om de schaal zoveel mogelijk te verzwaren bij de weging. Mijn persoonlijk gewicht moet er weer wel aan geloven en liggen de broodjes kroket en overig voedsel geduldig te wachten aan het eind van de wedstrijd. Dan maar een koude hap maar ik had nog wat in te halen met vissen. Een keer een te gehaaste dril en een misser die nooit verloren had mogen gaan. Ik zou het me nooit vergeven hebben als dit de winnende vis bleek te zijn. Nooit gedacht dat wij nog zo dicht in de buurt van de titel gevist hadden. Voor mij en John een totale verrassing eindigend als 2e in het klassement. Ondanks de vele geduldige pogingen in het kantje een resultaat naar tevredenheid en weer net geen eerste en zijn de felicitaties voor Vico en Tiny.

Groet Pat Gayet.

Meer info: www.dehengel.nl/ www.devisschool.nl/ patapart@gmail.com.