Vis vangen of afvallen op Open N.K koppel karper stok vissen. ( de Sprong.)

( Pat Gayet ) de Hengel. 22-5-2016

Ook de tweede kwalificatie ronde van deze N.K waren er slechts 9 koppels die definitief kwamen opdagen voor deze wedstrijd. Het kan toch niet zo zijn dat inschrijven net zo makkelijk word als afmelden of anders om. Jammer dan maar gevist werd er zeker en de vangsten eigenlijk ook wel boven verwachting. Van verwachtingen houd ik mij voorlopig maar thuis en is wel zo veilig. Vandaag werden wij ook gespaard met het slechte weer wat voorspeld was. Als je aan de oostkant gezeten had was je een klein beetje in het nadeel met de wind en wij als koppel vooral met de fuut die ook raad wist met de Junky Brown Secret en de hele wedstrijd onze voer plek bezocht en dood leuk naast de dobber zijn kop opsteekt.

Koppel de Sprong 006

Deze dag ook slechts een deelnemer die het veld moet ruimen voor de finale in September. Aan de west kant Links van de treurwilgen was het op steiger 6 gezeten Kevin van Hattum met Horsen           die een echte koppel vormden en dik 76 kg te vangen. De 5 koppels samen in dit vak wisten ruim 200 kg vis aan te bieden. Tiny Slaats en Vico Baltussen wisten ook op steiger 8 een aardig netje vis te vangen en behaalden een 2e plek met 46.240 gram.

Tegenover aan de oostkant was het wat moeizamer om de regelmaat er in te houden. Hier was de vis duidelijk voorzichtiger en moeizamer te vangen. Als koppel wisten John Noordzij en ik (Pat) een 2e plaats in het vak te behalen met 23.560 gram. Bij mij ging het niet echt van een leien dakje en kreeg ik pas in de middag de eerste aanbeten en kon ook ik helpen om wat in de waag te brengen.  John wist met regelmaat een aanbeet te verzilveren. Beiden volop in de weer met de JBS en precies de zelfde tactiek . Als je ze zelf niet kunt vangen moet je het je maat maar laten doen en zorgen dat je zijn vis plek niet verstoort door het voer patroon te veranderen. Daarom heet het ook een koppel wedstrijd en maak je samen het eindresultaat. Met het plaatsen voor de finale dan ook tevreden en zien wij daar naar uit. De wat lichtere uitvoering als ik Pascal Habets met Pastoors behaalden de winst in dit vak met 28.820 gram. In dit vak bevond zich ook de pechvogel en afvaller voor de finale. Wederom wist Jeroen Andernach zich niet te plaatsen met koppelmaat Oomen. Met 16.300 gram was het einde exit. Een mooie wedstrijd uiteindelijk met vrijwel voornamelijk tevreden gezichten als resultaat. Jammer van de afzeggingen die zeker wat gemist hebben. Wij gaan er voor. Excuses als de namen niet helemaal correct zijn.

Groet Pat.

De uitslag 22-5-2016

Vak A                               Steiger

1 Hattum/ Horsen               6                76.300 gram

2 Slaats/ Baltussen           8                46.240

3 Goors/ Hurkens             4                39.400

4 Welfort/ Muller             12              26.060

5 Esser/v.Schijndel             10              25.580

Vak B

1 Habes/Pastoor             28            28.820

2 Gayet/Noordzij             26           23.560

3 Domen/Domen             24          21.280

4 Andernach/Omen         30           16.300

Meer informatie: JBS www.dehengel.nl/ www.devisschool.nl  en patapart@gmail.com.