Wedstrijd de Sprong. Geen vis binnen bereik van de vaste stok.

( Pat Gayet) 15 -3-2016. Visvijver de Sprong Rijkevoort.

Het was inmiddels al weer een lange tijd geleden dat ik een hengeltje uitgooide in de Sprong. Met de N.K vaste stok wedstrijden voor de deur moest er natuurlijk een keer geoefend worden. Op aandringen van Wim Evertz toch maar de stap genomen om het weer eens te proberen aldaar. De wetenschap en ervaring dat het eigenlijk nog veel te vroeg is om het duel met de vaste stok aan te gaanweerhoud mij er niet van. De vijver diepte en koude behoed de vissen om het midden van de vijver te verlaten. Bij voorbaat weet ik dat ik kansloos ben tegen de method-feeders. Aan de organisatie vraag ik dan ook of het mogelijk is of ik dan ook met de wind enigszins in de rug kan vissen en in het vak aan de Oost kant van de vijver kan zitten. Met instemming van alle andere deelnemers kan dat dan ook geregeld worden. De meesten verkiezen dan ook de overzijde waar zich toch de beste plekken bevinden. Een koude snijdende wind hoef ik dan ook niet te trotseren. Een deelnemers veld van 9 hengelaars verdeeld met 4 op de oost kant en de anderen met de kop in de wind of weggedoken achter de paraplu. Om 9 uur begint de wedstrijd met een pauze op het halve middag uur. Aan mijn zijde blijft het rustig en alleen de twee Duitsers weten ieder een karper te vangen met de feeder voor de pauze. Kurt Kricke naast mij gezeten op steiger 25 had de pech een karper van een kilo of 6 volgens zijn zeggen niet te kunnen binnenhalen. Zijn voerkorf kwam ergens achter vast te zitten en kon alleen nog maar net zo lang krikken totdat hij een lijnbreuk kreeg. Willem Evertz eveneens met de vaste stok maar dan vissend met een plaatje kon ook geen enkele aanbeet krijgen. Ondanks dat ik nog geen rooie dooie gezien had bleef ik toch hoop houden want wat stelt een voorsprong van 1 vis nu eigenlijk helemaal voor. De warme kop erwtensoep die rijkelijk gevuld was en bereid in eigen keuken werd smakelijk verorberd door mij en een compliment waard. Aan de westkant was het Willy Hurkens die met de pauze de beste papieren had. Met 5 vissen was hij tot dan de baas en moesten de anderen hard aan het werk om na de pauze verandering in de stand te brengen. Het bleef een taaie dag voor de meeste vissers al werden er wel wat kilo’s gevangen. Zelf ben ik natuurlijk niet veel wijzer geworden als wel dat ik de weg naar de Sprong weer terug gevonden heb en even het goede gevoel moet vinden om straks te genieten van de N.K koppel en individueel karper stok vissen. Op steiger 26 heb ik de hele stek binnen bereik van de vaste stok af gevist en gezocht naar een teken van leven. Voor als nog zijn ze nog niet daar en zullen we binnenkort dat ook beleven. Aanstaande vrijdag word er weer nieuwe vis uitgezet op de Sprong. Nu nog de temperaturen de hoogte in en krijgen de hengelaars weer volop zin.

De uitslag van 16-3 2016

1 Jo Franssen   12.120 gram    Vak A